Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου

Βίντεο1: Συνέντευξη του τραγουδοποιού στη Βίκυ Φλεσσα πριν μερικά χρόνια Βίντεο2: Νίκο Παπάζογλου ερμηνεύει τον "Αυγουστο"

Ο Νίκος Παπάζογλου υποβαλόταν σε χημειοθεραπείες και νοσηλευόταν στο «Διαβαλκανικό Κέντρο» από όπου έφυγε πριν από λίγες ημέρες για το σπίτι του. Λίγο μετά το θάνατο του στενού του συνεργάτη Μανώλη Ρασούλη, ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε σήμερα μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε από νωρίς την ενασχόλησή του με τη μουσική μέσα από συγκροτήματα. Ενώ με το συγκρότημα Ζηλωτής (Zealot) το 1972 επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά μετακoμίζοντας στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας.

Το 1976, τραγουδώντας στους «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η παρέα που δημιουργείται (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) συνδέει τα ονόματά της με ένα δίσκο που άφησε εποχή την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» .

Ακολουθούν «Τα Δήθεν» και το 1983 ο δίσκος «Χαράτσι» με το τραγούδι «Αύγουστος» που που αγαπήθηκε όπως και τα επόμενα που ακολούθησαν το 1986 στο «Μέσω Νεφών» όπως το «Στη ρωγμή του χρόνου» .

Δείτε τον Νίκο Παπάζογλου να ερμηνεύει τον «Αυγουστο»στη μπουάτ Αλ Γκάϊντα του Λάκη Λαζόπουλου:

Κάτω από την ετικέτα «Στρόγγυλοι Δίσκοι» ο Νίκος Παπάζογλου επιμελείται τις παραγωγές και ανακαλύπτει αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και άλλους.

Δείτε συνέντευξή του στη Βίκυ Φλέσσα μερικά χρόνια πριν:

Η κηδεία του θα θα γίνει αύριο, Μ.Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας.

Δείτε την είδηση του θανάτου του στο δελτίο ειδήσεων: