Εφυγε από την ζωή ο… «Φίνος» της ελληνικής τηλεόρασης Γιώργος Ράλλης!

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών, έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Ράλλης.

 Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον τηλεοπτικό χώρο, μιας και ήταν ο ιδρυτής του στούντιο «ΑΤΑ», στο οποίο και έχει γραφτεί αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής, τηλεοπτικής ιστορίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήριζαν τον Γιώργο Ράλλη σαν τον «Φίνο» της τηλεόρασης… Γιούγκερμαν, Πάνθεοι, Γαλήνη, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα συγγραφέων, ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικοσυνθετών, σεναριογράφων και σκηνοθετών (ο Κουτσομύτης έκανε το ντεμπούτο του στον Αγνωστο Πόλεμο), Σακελλάριος, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Κατσαρός, Βίκυ Λέανδρος και Ραφαέλα Καρά, όλοι μαζί συνθέτουν την ιστορία των ΑΤΑ και την ιστορία του Γιώργου Ράλλη, που γεννήθηκε το 1923 στον Πειραιά.

Η Ελβίρα και ο Γιώργος Ράλλης συνέδεσαν το όνομά τους με το στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών ΑΤΑ στην οδό Λένορμαν, το οποίο στήθηκε το 1971. Αρχικά λειτουργούσε μόνο ως στούντιο για τα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1983 το στούντιο αναβαθμίστηκε σε εταιρεία παραγωγής και το 1987 εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Εκεί φιλοξενήθηκαν επίσης περισσότερα από 5.000 επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών όπως είνα μεταξύ άλλων : Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πανθέοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Ακόμα, η θρυλική «Μαντάμ Σουσού» με την Αννα Παναγιωτοπούλου, οι «Απαράδεκτοι» με την Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Γιάννη Μπέζο,τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, οι «Τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί» και «L.A.P.D.».

Επίσης, από το ΑΤΑ βγήκαν στον αέρα και πολλά talk shows, μουσικοχορευτικές εκπομπές, το «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά, ακόμα και reality shows όπως το «Survivor Ελλάδα – Τουρκία». Τηλεπαιχνίδια όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», «Πολύ την Κυριακή» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, «Big in Japan» και «Η εκδίκηση της ξανθιάς», «Password», όλα έχουν τη σφραγίδα της οικογένειας Ράλλη.

Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε, πως το στούντιο ΑΤΑ τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στα χέρια της κόρης του, Φρόσως Ράλλη, ενώ η κηδεία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι στις 2.00 στο νεκροταφείο της Βαρυμπόμπης.

Νάνσυ Νικολαΐδου