»Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Καραμπεσίνης

Ο Γ. Καραμπεσίνης γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1931. Το 1960 θριάμβευε στο νυχτερινό κέντρο ψυχαγωγίας «Σπηλιά του Παρασκευά». Λίγο αργότερα, η μεγάλη επιτυχία του «Τάμπα-Τούμπα» έδωσε το όνομά της και στο κέντρο που τραγουδούσε. Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς δίσκους του: «Τσιφτετέλι, Νο. 2» (1971), «Μαίρη Μαράντη» (1971), «Αγάπες και παράπονα» (1984), «Θα φύγω μόνος μου» (1985), «Σε καινούρια τραγούδια» (1990). Μετέχει, επίσης, στους δίσκους:

«Ρετσίνα και μπουζούκι, 3» (1964), «Η ρεμπέτισσα, Νο.3» (1982) κ.ά. Από τα πιο γνωστά τραγούδια είναι τα εξής: «Πήραν τα στήθια μου φωτιά», «Κάψε με να ησυχάσω», «Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη», «Η παντρεμένη», «Τα μελιτζανιά σου μάτια», «Θα φύγω κι ας πονώ», «Του φτωχού ο πόνος», «Τσιφτετέλι παιχνιδιάρικο», «Ξημερώνει η γιορτή σου», «Της φτώχειας τα παιδιά», «Τσιφτετέλι με μπουζούκι» κ.ά.

»Πέθανε από κακουχία και απογοήτευση»είπε ο ανηψιός του Μιχάλης Κούτζογλου στην εφημερίδα Espresso. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 14.45, από το Τρίτο Νεκροταφείο Αθήνας στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την Espresso ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πριν από ένα χρόνο είχε στείλει μια επιστολή στην οποία ζητούσε από τον συνθέτη την άδεια για το διαχρονικό τραγούδι »Πήραν τα στήθια μου φωτιά». Το τραγούδι ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ο Μιχάλης Μενιδιάτης.