«Έχει τύχει εβδομάδα που να έχω μόνο 10 ευρώ για να περάσω…»

«Έχει τύχει να πάρω φίλο μου να ζητήσω δανεικά γιατί έχω πρόβλημα και να...»

 Ο ηθοποιός Νίκος Χρηστίδης περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την δύσκολη καθημερινότητα του όταν αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του και να γίνει ηθοποιός.
«Μπορεί να τύχη ένα τρίμηνο να μην έχεις πάρει ευρώ, οπότε αναγκαστικά ζεις με αυτά που έβγαλες.»

Τους το λέω και είναι κάθετοι και μου λένε αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό, μην περιμένεις τίποτα από εμάς. Λέω δεν θα με στηρίξετε, πάω μόνος μου. Υπήρξαν τσακωμοί, πολλές στιγμές είχα πει θα φύγω, πολλές φορές μου είχαν πει φύγε, βέβαια δεν το εννοούσαν. Έχει τύχει εβδομάδα που να έχω μόνο 10 ευρώ για να περάσω και να έχω ένα πακέτο μακαρόνια στο ντουλάπι του σπιτιού. Αναγκαστικά κάτι θα κάνεις. Έκοψα τους πάντες για να καταφέρω να μαζέψω τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να κάνω κάτι. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολύ focus ειδικά όταν θέλεις να το ξεκινήσεις σε τόσο μικρή ηλικία και δεν έχεις και την στήριξη κανενός. Μου έχει τύχη να περάσω μία ολόκληρη μέρα τρώγοντας ένα σουβλάκι.

Άκουγα πάρα πολύ τις συμβουλές της γιαγιάς μου. Ήταν από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια και μου έλεγα ότι για να σπουδάσω έτρωγα ένα ωμό αβγό την ημέρα, οπότε αυτό με έκανε να πάρω δύναμη.

Έχει τύχει να πάρω φίλο μου να ζητήσω δανεικά γιατί έχω πρόβλημα και να εξηγήσω την κατάσταση και δεν είχα καμία στήριξη. Θα εκτιμήσω και το ένα ευρώ. Θα εκτιμήσω και τον άνθρωπο που θα έρθει να με δει στο θέατρο. Θα εκτιμήσω τον άνθρωπο που θα με πάρει σε μία δουλειά. Θα εκτιμήσω την ύπαρξη μου γενικότερα.»