Δύο χρόνια οι πολίτες «Μπορούν»!

Ήταν Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 όταν ξεκίνησε η εκστρατεία με τα πρώτα καλάθια να τοποθετούνται τότε σε επτά αλυσίδες Super Market.

 Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πολλά άλλαξαν, περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής διαβίωσης, αλλά η εκστρατεία συνεχίζεται, ενώ τώρα αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι πλέον όλα τα super market της χώρας.

Η ενέργεια του ΣΚΑΪ με σύνθημα «Όλοι μαζί Μπορούμε» ξεκίνησε με σκοπό να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πλήττονταν από την οικονομική κρίση. Σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Ελλάδας συγκέντρωναν στα super market της χώρας τρόφιμα ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια των εκκλησιών.

Τα καλάθια γέμιζαν με εντυπωσιακό ρυθμό και τους δύο πρώτους μήνες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 576 τόνοι τροφίμων, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι πολίτες προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημά τους για όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Έως σήμερα, σε αυτά τα δύο χρόνια, έχουν συγκεντρωθεί 2.770.000 κιλά τρόφιμα για τα συσσίτια της Εκκλησίας, τα δέματα των απόρων αλλά και τα κοινωνικά παντοπωλεία. Ωστόσο, επειδή αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η ανάγκη γίνεται όλο και πιο έντονη! Τα καλάθια- αλληλεγγύης βρίσκονται τώρα σε περίπου 7.000 super market της χώρας και περιμένουν όσους μπορούν να βοηθήσουν. Κι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που μπορεί να μην διαθέτουν πολλά, αλλά προσφέρουν ό,τι μπορούν για τους συνανθρώπους τους!

Γρηγόρης Μελάς