Διονύσης Αλέρτας: «Πώς θα έρθει να πάρει τη θέση μου ή τον πάγκο μου»;

Τι λέει ο γνωστός ζαχαροπλάστης για τον Άκη Πετρετζίκη;

Για την αποχώρηση του από το JOY αφορμή της οποίας ήταν μια ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, που το Mega του ζήτησε να κατεβάσει, θεωρώντας ότι φωτογράφιζε τον Άκη Πετρετζίκη, ο Διονύσης Αλέρτας απαντά στον Γιάννη Βίτσα για το περιοδικό ΕΓΩ: «Το σχόλιο μου ήταν γενικό. Δεν ανέφερα ούτε όνομα ούτε κανάλι. Πολλοί βγαίνουν στην τηλεόραση. Όποιος έχει τη μύγα απλώς μυγιάζεται. Με πήραν όντως τηλέφωνο από το Mega και μου είπαν «Κατέβασε το status γιατί αναφέρεσαι σε ένα δικό μας άνθρωπο, τον Πετρετζίκη». Τους απάντησα ότι δεν είχε καμία σχέση. Εκείνοι ωστόσο επέμεναν στο αίτημά τους και εγώ, χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτώ ιδιαίτερα, τους δήλωσα «Αποχωρώ από την εκπομπή»».

Στο επίμαχο post έγραφες «Με παίρνει τηλέφωνο η δημοσιογράφος και αφού λέμε τα τυπικά, καλή χρονιά και τέτοια, μου προτείνει να κάνει φωτογράφηση στο μαγαζί μου με τον άμπαλο, άσχετο τηλεσέφ μάγειρα του περιοδικού τους που θα τον κάνει ζαχαροπλάστη στο μαγαζί μου και στον πάγκο μου…»

Ναι. Πώς θα έρθει στο μαγαζί μου; Έχω βάλει τα λεφτά μου, έχω επενδύσει τα όνειρά μου. Πώς θα έρθει να πάρει τη θέση μου ή τον πάγκο μου; Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα πράγματα για έναν άνθρωπο που σέβεται τη δουλειά του.

Θεωρείς πως όλοι όσοι βγήκαν από shows τύπου «Master Chef» δεν αξίζουν τον τίτλο;

Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι ως μαθητής, να σε ελέγχουν τρεις άνθρωποι και έπειτα από τρεις μήνες που βγαίνεις να αποκαλείσαι σεφ. Πότε έγινες; Πήρες το χρίσμα μέσα σε τρεις μήνες από μία εκπομπή; Νομίζω ότι δεν είναι παράλογα τα όσα λέω. Πρέπει να έχεις μια πορεία στο χώρο. Δεν γίνεσαι καρδιολόγος βγαίνοντας απλά από την ιατρική σχολή.