Δημήτρης Παπαδάκης: «Δεν πιστεύω στην ισότητα των φύλων»

«Και νομίζω πως δεν είναι καθόλου υποτιμητικό το να είναι μια γυναίκα από κάτω…»

Φέτος είναι η χρονιά του, αφού με το που πάτησε το πόδι του στη Κύπρο, πρόλαβε να «κλείσει» μια δουλειά στο θέατρο και μια στην τηλεόραση. Ο Κρητικός πρωταγωνιστής της σειράς «9 μήνες», Δημήτρης Παπαδάκης, εξηγεί πώς βρέθηκε στον δρόμο του η υποκριτική και δίνει τη δική του εκδοχή για ισότητα των φύλων στον Παντελή Παναγιώτου και στο Down Town Κύπρου.

Στην Κρήτη επικρατεί κάπως το συντηρητικό στοιχείο στις οικογένειες. Εσύ, είχες καθόλου αυτή την επιρροή;
Παρόλο που οι γονείς μου μεγάλωσαν σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετική κουλτούρα, είχαν μια κοινή βάση στον τρόπο που με μεγάλωναν. Αναγκαστικά, είχα να κάνω με δυο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις αλλά με κοινές αξίες, που ήταν εξίσου σημαντικές και νιώθω πολύ ευγνώμων γι’ αυτό.

Είσαι παραδοσιακός άντρας;
Αρκετά, αλλά πολύ περισσότερο στην ουσία…

Δηλαδή;
Έχω όλο το… στερεότυπο του Κρητικού. Δεν πιστεύω στην ισότητα των φύλων. Ζούμε στο 2015, τα πράγματα είναι όλα χύμα, απροκάλυπτα, όπου η ηθική έχει πάρει πλέον μια άλλη θέση.

Αυτό που λες είναι κάπως οπισθοδρομικό…
Δεν το λέω με την υπεροπτική ματιά. Εκ των πραγμάτων, όμως, δεν θεωρώ πως είμαστε όλοι ίσοι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άλλωστε, οι ανισότητες είναι μέρος της ζωής μας. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, θα ήμασταν αδιάφοροι. Ειδικότερα στη σχέση των δυο φύλων, δεν διαφωνώ στο να είναι η γυναίκα δυναμική ή να μην κάνει καριέρα. Απλώς, στη σχέση πρέπει να υπάρχει μια διαφοροποίηση. Οι άντρες είμαστε παιδιά. Και νομίζω πως δεν είναι καθόλου υποτιμητικό το να είναι μια γυναίκα από κάτω… Αν το σκεφτείς καλά, θα καταλάβεις πως όλο αυτό επιφέρει μια εξέλιξη στις σχέσεις μας…