Διάγγελμα Καντάφι: «Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη»

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα Καντάφι στην Πράσινη Πλατεία

Ήταν σαφώς μια προσπάθεια του Καντάφι να δείξει πως η πρωτεύουσα παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, την ώρα που η αντικαθεστωτικοί ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της Λιβύης.

«Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα ματαιώσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό. Η ζωή χωρίς το «πράσινο λάβαρο» είναι άχρηστη», είπε, δίνοντας «απάντηση» στους διαδηλωτές που έχουν κατεβάσει τη λιβυκή σημαία και την έχουν αντικαταστήσει με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969.

«Αυτή είναι η αήττητη νεολαία», είπε, χαιρετίζοντας τους υποστηρικτές του. «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε όλο το λαό και όλες τις φυλές της Λιβύης», προειδοποίησε ο Καντάφι και, απευθυνόμενους στους οπαδούς του, τους προέτρεψε: «Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο. Μπορούμε να θριαμβεύσουμε επί των εχθρών».

«Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε (…) το πνεύμα που έχετε είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια των ξένων και των εχθρών να μας καταστρέψουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω ανάμεσα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί».

Ο κλοιός σφίγγει για το καθεστώς Καντάφι, η διεθνής κοινότητα των αποξενώνει για ακόμη μια φορά, αλλά εκείνος αρνείται να «παραιτηθεί». Και φαίνεται πως μέχρι να το κάνει, θα παρασύρει πολλούς μαζί του. Οι πληροφορίες πως οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης αγγίζουν τους 2.000 συγκλονίζει. Όπως συγκλονίζει και η κατάσταση στην Τρίπολη.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt

Δείτε το διάγγελμα Καντάφι στην Πράσινη Πλατεία: