Δέσποινα Μοιραράκη: «Τον Ιανουάριο του 2014 μου έμειναν όλα τα μαλλιά στο χέρι»!

«Το πρωί με φίλησε και μου είπε ότι θα έρθει λίγο αργότερα να με πάρει να φύγουμε για Αθήνα. Το ίδιο βράδυ τον έφεραν σπίτι νεκρό».

Η Δέσποινα Μοιραράκη ανοίγει την καρδιά της στο περιοδικό Down Town και μιλάει στην Φανή Πλατσατούρα για…

…την περίοδο που έχασε τα μαλλιά της
Τον Ιανουάριο του 2014 μου έμειναν όλα τα μαλλιά στο χέρι. Μέσα σε μία εβδομάδα έχασα όλα μου τα μαλλιά διότι είχα στρεσαριστεί πολύ. Πάντα πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου ως επιχειρηματίας. Έβλεπα να έρχονται νέα χαράτσια, ΕΝΦΙΑ και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Πήγα να τρελαθώ. Έκανα μια εξειδικευμένη εξέταση που λέγεται τριχοριζόγραμμα. Δύσκολα ανατρεπόταν η κατάσταση, νε βοήθησε πολύ ο δερματολόγος μου. Σήμερα δεν φοράω καν τρέσα. Δεν πτοήθηκα, όμως, γιατί η ζωή με έχει μάθει να αγωνίζομαι.

Πότε η απώλεια μαλλιών οφείλεται σε άγχος και στρες; Μπορεί το στρες να προκαλέσει τριχόπτωση;

…όταν έχασε τον πατέρα της
Ήταν τραυματική εμπειρία. Ήμασταν όλοι μαζί στο εξοχικό στον Ωρωπό. Το πρωί με φίλησε και μου είπε ότι θα έρθει λίγο αργότερα να με πάρει να φύγουμε για Αθήνα. Το ίδιο βράδυ τον έφεραν σπίτι νεκρό. Ήταν 15 Σεπτεμβρίου, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ήμουν μόλις έξι χρόνων και είδα να μπαίνει ο πατερούλης μου σπίτι μέσα στο φέρετρο. Μου έλειψε πολύ η πατρική στοργή, ίσως γι' αυτό παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία.

…την κακοποίηση που υπέστη από τον πρώτο της σύζυγο
Όταν γέννησα τον δεύτερο γιο μου, άρχισαν τα προβλήματα. Κακοποιήθηκα από τον πρώτο μου άντρα. Όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Έκανα υπομονή γιατί δεν ήθελα να μείνουν τα παιδιά μου χωρίς πατέρα. Χώρισα τελικά, τη στιγμή που το αποφάσισα εγώ. Όταν πήρα διαζύγιο, δεν ήμουν ήδη καταξιωμένη επαγγελματίας. Ούτε χρήματα είχα ούτε πετυχημένη επιχείρηση. Πήρα όλα τα ρίσκα. Θυμάμαι πως όταν χωρίσαμε γύρισε και μου είπε: «Τώρα ξεκινά ο γολγοθάς σου». Ήθελε συνεχώς να με ταπεινώνει.