Δέσποινα Καμπούρη: «Ήθελα να είμαι προστατευμένη και δεν έπαιρνα ρίσκα»

«Στην αρχή λειτουργούσαμε σαν στρατιωτάκια, προσπαθούσαμε απλώς να φέρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.»

Για το νέο της τηλεοπτικό ξεκίνημα στις «Γυναίκες» και την τηλεόραση μίλησε η παρουσιάστρια Δέσποινα Καμπούρη στην Μαρία Κολλιάτσα και στο περιοδικό ΕΓΩ!Weekly.

Θα ξεκινήσω από την εκπομπή «Γυναίκες» στο κανάλι “Ε”. Πως ξεκίνησε και πως είναι στην πορεία τα πράγματα, με δεδομένο ότι δεν είναι εύκολη η συνύπαρξη τεσσάρων γυναικών.

Στην αρχή πάντα είναι δύσκολο, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις τους συνεργάτες σου, επειδή είμαστε τέσσερις διαφορετικές γυναίκες με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες δεν είχαμε βρει τις ισορροπίες μας, λειτουργούσαμε σαν στρατιωτάκια που προσπαθούσαμε απλώς να φέρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Τώρα πια έχουμε αρχίσει να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, να μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, να κάνουμε υποχωρήσεις… Προσπαθούμε με μία ματιά να συνεννοηθούμε και να δώσουμε χώρο στην εκπομπή η μία στην άλλη και μπορώ να πω ότι είμαστε καλύτερα από ποτέ. Όλες οι σχέσεις για να εξελιχθούν χρειάζονται χρόνο και χώρο. Αυτή τη σχέση προσπαθούσαμε και εμείς να χτίσουμε στην αρχή, οπότε δεν ήταν και τόσο εύκολο. Τώρα πια νιώθω πραγματικά όμορφα στην εκπομπή και μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ καλά. Έχουμε δέσει και έχουμε έρθει πιο κοντά. Άλλωστε είμαστε μαζί πολλές ώρες κάθε μέρα και εξαιτίας αυτής της καθημερινής τριβής το έχουμε βρει.

Η τηλεόραση είναι σημαντικό κομμάτι για εσένα. Όμως σε αυτή τη δεδομένη φάση της ζωής σου γιατί ήταν απαραίτητη; Και ειδικά σε ένα νεοσύστατο κανάλι που δεν μπορεί να σε προστατεύσει με εμπειρία όπως ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός;

Το έθεσες πολύ σωστά με την έννοια ότι εγώ έκανα πάντα ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις. Ήθελα να είμαι προστατευμένη και δεν έπαιρνα ρίσκα. Έκανα ασφαλείς επιλογές, ήμουν συντηρητική, ακόμα και στη δουλειά. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τολμήσω μια ανατροπή και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Να ρισκάρω. Φέτος ένιωσα ότι δε με ξέχασαν κάποιοι άνθρωποι. Χτύπησε αρκετές φορές το τηλέφωνο μου. Ορισμένες προτάσεις δεν προχώρησαν για διαφορετικούς λόγους, όμως αυτή από το “Ε” με βρήκε σύμφωνη, γιατί ήταν ένα νέο concept εκπομπής που με εξέφραζε απόλυτα. Θα ήμασταν τέσσερις γυναίκες και θα μιλούσαμε για όλα εκείνα που μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν χωρίς να καλούμαι να πω κάτι που δε με αντιπροσωπεύει ή δε το γνωρίζω. Αισθάνθηκα ότι θα ξεκινήσω από την αρχή, βγήκα στο δρόμο με το μικρόφωνο, έκανα μοντάζ σε θέματα. Ένιωσα ότι αρχίζει κάτι νέο.