«Δεν είχα καμία τηλεοπτική πρόταση φέτος»

«Δεν θα σου πω το κασέ που έπαιρνα, γιατί δεν αφορά κανέναν»

Για το γεγονός ότι φέτος δεν δέχτηκε καμία τηλεοπτική πρόταση, αλλά και για το κασέ του, μίλησε στον Βασίλη Μπουζιώτη και την REAL, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αλήθεια, δεν χτύπησε το τηλέφωνό σου από τα κανάλια που ετοιμάζουν τόσες νέες σειρές;

Δεν χτύπησε, ψέματα να πω; Δεν ξέρω γιατί και πώς, αλλά δεν είχα καμιά πρόταση φέτος.

Ίσως φταίει ότι ανήκεις -όπως ξέρουν πολλοί- στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς, με το κασέ σου να ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ, όπως λεγόταν…

Δεν θα σου πω το κασέ που έπαιρνα, γιατί δεν αφορά κανέναν. Άσε που πρόκειται για περασμένα μεγαλεία που δεν ισχύουν πια! Για την περυσινή τηλεοπτική δουλειά μου έριξα τα χρήματα που έπαιρνα, το «κασέ» που λες, κατά 60%. Έριξα πολύ νερό στο κρασί μου και αν με φώναζε κάποιος να κάνω σειρά, μπορεί και να το συζητούσα. Δεν με πήρε όμως κανείς. Δεν χτύπησε καθόλου το τηλέφωνό μου.

Ίσως να φοβούνταν να σου προτείνουν τα «ψίχουλα» που λέγεται ότι δίνονται πλέον… Υπάρχει, π.χ., πρωταγωνίστρια που για μια σειρά που ξεκινάει τώρα παίρνει 800 ευρώ το επεισόδιο, ενώ κάποτε έπαιρνε 5.000 ευρώ.

Ε, εγώ με αυτά τα χρήματα δεν θα πήγαινα! Πρόσεξε, δεν σχολιάζω αυτούς που κλείνουν με τόσα λεφτά! Πολύ καλά κάνουν, αν αυτή είναι η ανάγκη τους. Σου μιλάω για μένα, για το τι κάνω και τι δεν κάνω. Οι άλλοι, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που πλήττεται άσχημα ο χώρος μας και που, δυστυχώς, η δουλειά μας δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, καλά κάνουν και ρίχνουν τόσο τα όποια κασέ τους…

Διαβάστε ακόμα:

Πέτρος Φιλιππίδης: «Εγώ δουλειές κλείνω, δεν κλείνω κανάλια»
 
Πέτρος Φιλιππίδης: «Δε με προτιμούν οι σκηνοθέτες του σινεμά»

Φιλιππίδης: «Οι «Καλές Δουλειές» με το «Παρτάλι» δεν έχουν καμία σχέση. Δε σημαίνει ότι…»