Debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη: Η διαδικασία της αποψινής μονομαχίας

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες...

Απόψε το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα έχει ακόμα περισσότερες καινοτομίες.

Μετά από πυρετώδεις συνομιλίες στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Το σκηνικό θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη τηλεοπτική αναμέτρηση, προσαρμοσμένο για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Τη συζήτηση θα συντονίσει και πάλι ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ. Θα υπάρχουν και πάλι 6 δημοσιογράφοι από 6 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Στον πρώτο γύρο, οι θεματικές ενότητες θα είναι δύο: θέματα εσωτερικής πολιτικής (οικονομία, ανάπτυξη…) και θέματα εξωτερικής πολιτικής (ασφάλεια, προσφυγικό…). Κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό. Μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει το λόγο.

Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο γύρο, ο Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ο ένας στον άλλο. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.

Στον τρίτο γύρο, ερώτηση θα κάνει ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος. Θα είναι η ίδια ερώτηση και στους δύο και θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.

Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού για 2 λεπτά, ενώ η όλη διαδικασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 2 ώρες.