Χριστίνα Σάλτη: Αυτή η νύχτα της άλλαξε τη ζωή

Όταν ένα βράδυ βγαίνει με την παρέα της σε ένα μπαράκι στην Καλλιθέα...

Ο θείος της τραγουδούσε επαγγελματικά, ενώ ο παππούς της έπαιζε βιολί. Εκείνη, αν και ποτέ δεν είχε σκεφτεί να ακολουθήσει επαγγελματικά ένα μουσικό μονοπάτι, θυμάται τον εαυτό της να τραγουδά κρυφά στο δωμάτιό της. Σε ηλικία 9 ετών η θεία της, που είχε υποψιαστεί το ταλέντο της, τη βάζει να της τραγουδήσει τη «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου. Ακούγοντας τη μαγευτική παιδική της φωνούλα, αντιλαμβάνεται το χάρισμα της ανιψιάς της, που πλέον δεν θα τραγουδά μόνο στα κρυφά. Όμως, η στιγμή που θα δει το τραγούδι με άλλο μάτι απέχει μια ολόκληρη δεκαετία.

Είναι πλέον φοιτήτρια στο πρώτο έτος της σχολής, όταν ένα βράδυ βγαίνει με την παρέα της σε ένα μπαράκι στην Καλλιθέα. Εκεί που διασκεδάζουν μεταξύ τους, τραγουδάει στις φίλες της και ο ιδιοκτήτης, που είναι δίπλα τους, ακούει τη χροιά της, ενθουσιάζεται και της προτείνει να περάσει από μια οντισιόν για ένα άλλο μαγαζί της Καλλιθέας που κάνει live με μπάντες. Εκείνη η νύχτα έμελλε να αλλάξει τη ζωή της.

Η Χριστίνα Σάλτη εξομολογείται στον Μαρίνο Βυθούλκα για το περιοδικό People: «Παράλληλα με τη σχολή, ξεκίνησα να τραγουδάω. Το ένα live έφερε το άλλο και κάπως έτσι μπήκα στα πράγματα, συνειδητοποιώντας πως το τραγούδι ήταν αυτό που πραγματικά μου άρεσε». Μέσα από τις γνωριμίες που κάνει με τους μουσικούς της μπάντας, πηγαίνει σε οντισιόν κι έτσι έρχεται η πρώτη μεγάλη συνεργασία με τον Χρήστο Δάντη. Ακολουθεί αυτή με τον Νότη Σφακιανάκη στο Έναστρον. Εκεί γνωρίζεται με το ράπερ Bo. Έχοντας μπει πλέον στα μουσικά δρώμενα, έρχεται σε επαφή με τον Γιώργο Αρσενάκο, μάνατζερ (και σήμερα συνιδρυτή της PanikEntertainment) που βρίσκεται πίσω από την πρώτη της επιτυχία, το τραγούδι «Secret love», μαζί με το Ρουμάνο τραγουδιστή Mattyas. Το όνομά της εμφανίζεται για πρώτη φορά στο μουσικό χάρτη και λίγο καιρό μετά ακολουθεί το ντουέτο «Κάνε με να τρελαθώ» με τον Bo. Η χημεία της με το ράπερ είναι εκρηκτική. Μαζί κάνουν liveσε όλη την Ελλάδα και σε λίγο έρχεται το πρώτο της σόλο τραγούδι με τίτλο «Το πιο τρελό καλοκαίρι μου».

Περισσότερα στο People που κυκλοφορεί σήμερα με το Πρώτο Θέμα.