Χριστίνα Πολίτη: «Δεν είχα ποτέ τη φιλοδοξία να γίνω παρουσιάστρια»

Τι είπε για την σχέση της με τον Πέτρο Μπούτο και τον Τζώνη Καλημέρη;

Η Χριστίνα Πολίτη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ» και τον Γιάννη Πουλόπουλο και μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση της με τον Πέτρο Μπούτο και τον Τζώνη Καλημέρη, ενώ απάντησε για το αν τους ζήτησε ποτέ να τη βοηθήσουν στην τηλεόραση.

Ένας από τους άντρες μου σημάδεψαν τα νεανικά σου χρόνια ήταν ο Πέτρος Μπούτος. Αυτός ήταν ο πρώτος σου έρωτας;

Ναι. Ο Πέτρος ήταν το πιο ωραίο αγόρι του Κολλεγίου και ένα εξαιρετικό παιδί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μητέρα μου είχε τέτοιο πάθος μαζί του και μιλάει ακόμα και τώρα με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Ήταν ο πρώτος μου έρωτας και επειδή ήμουν πολύ μικρή με έκανε ότι ήθελε. Θυμάμαι κάτι απίστευτα ραντεβού που πηγαίναμε στην Αυτοκίνηση εγώ με μαλλιά ξασμένα και φορέματα από τον Ασλάνη και τον Billy Bo και εκείνος με αμάνικο μπουφάν. Το αστείο είναι ότι ο Πέτρος δεν σκεφτόταν καθόλου τότε να ασχοληθεί με την τηλεόραση, σε αντίθεση με εμένα που ήμουν η υπερφίαλη της παρέας. Ήθελε να ασχοληθεί με τις πολιτικές επιστήμες και να γίνει πολιτικός.

Μία άλλη σχέση σου, λιγότερο γνωστή, ήταν με τον Τζώνη Καλημέρη.

Εγώ γνώρισα τον Πέτρο στον Τζώνη. Με τον Τζώνη ήμασταν μαζί δύο χρόνια. Ήταν μια πολύ ωραία σχέση. Ταιριάζαμε πολύ γιατί είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο ύφασμα. Όταν γνωριστήκαμε, ήταν συνέταιρος του Τάκη Διαμαντόπουλου στο στούντιο φωτογράφισης που είχε. Όταν συναντηθήκαμε πρώτη φορά, εκείνος πίστευε ότι ήμουν μεγαλύτερη κι εγώ, νεότερος, γι’ αυτό και στην παρέα συνήθιζαν να με φωνάζουν “νινί”, ήμουν πιο μικρή απ’ όλους. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ και παραμένουμε φίλοι ακόμα και τώρα.

Ζήτησες ποτέ αργότερα από τον Πέτρο Μπούτο ή τον Τζώνη Καλημέρη να σε βοηθήσουν στην τηλεόραση;

Όχι, ποτέ! Δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα από κανέναν και εκτός από τα ονόματα που ανέφερες, είχα και άλλους γνωστούς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Αλλά ούτε κι εκείνοι μου πρότειναν ποτέ να κάνω κάτι, ίσως επειδή ήξεραν τον χαρακτήρα μου -είμαι ανεξάρτητη και ατίθαση-, πίστευαν ότι δεν κάνω για την τηλεόραση. Ήμουν πάντα αφοσιωμένη στα περιοδικά και οι δημοσιογράφοι εντύπων θεωρούσαμε την τηλεόραση πιο δεύτερο πράγμα. Θυμάμαι, όταν παρουσιάζαμε με τον Γιώργο Ντάβλα την εκπομπή “Jet Set” στο Star μου ζήτησαν από το “7 μέρες TV” να κάνουμε εξώφυλλο. Όταν δημοσιεύτηκε το περιοδικό ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω στον δρόμο. Δεν είχα ποτέ τη φιλοδοξία να γίνω παρουσιάστρια και ακόμα και τώρα στο “MEGA με μία” μου είναι δύσκολο να κοιτάξω την κάμερα και να πω “καλημέρα σας”. Το 1999, όταν έψαχναν στο MEGA τον αντικαταστάτη του Γιώργου Πολυχρονίου που παρουσίαζε τότε το “Πολύ καλημέρα σας” με την Πόπη Χατζηδημητρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου μου πρότεινε να είμαι εκεί. Δεν το τόλμησα. Παλαιότερα είχα κάνει και δοκιμαστικό για τις ειδήσεις του ANT1. Αλλά τίποτε από αυτά δεν με γέμιζε, ούτε ήταν κάτι που ήθελα πολύ.