Χριστίνα Λαμπίρη: Προσωρινή διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ

Εκτός ΕΣΗΕΑ για ένα χρόνο...

«Ναι» και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη διαγραφή της Χριστίνας Λαμπίρη. Η παρουσιάστρια συμμετείχε σε διαφημιστική καμπάνια προϊόντος ομορφιάς, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Η γνωστή δημοσιογράφος δήλωσε ότι δεν συμμετείχε σε διαφήμιση καθώς μόνο το πρόσωπό της κυκλοφορούσε πάνω στο προϊόν και άσκησε έφεση. Ωστόσο, η απόφαση με ψήφους 3 έναντι 2 παρέμεινε η ίδια και η δημοσιογράφος διαγράφτηκε από την ΕΣΗΕΑ για έναν χρόνο.

Η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΔΠΣ, αφού έλαβε υπόψη τις μαρτυρικές καταθέσεις, την απολογία της εφεσιβάλλουσας και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως υιοθετώντας το σκεπτικό του ΠΠΣ:

Η εγκαλούμενη συν. Χριστίνα Λαμπίρη, διέθεσε την εικόνα της για διαφημιστικούς σκοπούς, κατά παράβαση της διάταξης του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Η εικόνα της προβάλλεται σε διαφημιστικό σποτ σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, π.χ Τ/Σ «Extra» στις 13.10.13, ώρα 10.50μμ, καθώς και στη συσκευασία πώλησης του προαναφερόμενου προϊόντος.

Κατόπιν αυτών, τo ΔΠΣ, έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέα, τη συν. Χριστίνα Λαμπίρη, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Με ψήφους 3 έναντι 2 διατηρείται η ποινή της προσωρινής διαγραφής ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 8 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ».