Χριστίνα Λαμπίρη για καβγά Σεφερλή – Ουγγαρέζου: «Δεν ήταν μια εικόνα ευχάριστη για κανέναν»

«Ο τρόπος που κάποιες φορές κάνει κριτική ο Γιώργος Λιάγκας είναι ένας τρόπος που ενδεχομένως εγώ να μην χρησιμοποιούσα».

Η Χριστίνα Λαμπίρη μιλάει για όλους και για όλα στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ…

Τον ανταγωνισμό με το «Happy Day» και την Σταματίνα Τσιμτσιλή πως τον αντιμετωπίζεις; Έχεις δηλώσει ότι είσαι πολύ ανταγωνιστική και σε ενδιαφέρουν πολύ τα νούμερα τηλεθέασης.

Είμαι της άποψης ότι όταν μπεις μέσα στην αρένα κάνεις τα πάντα. Από την στιγμή που με καλεί ένα κανάλι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, και μου δίνει μια ζώνη οφείλω να την πάω όσο πιο ψηλά γίνεται. Για μένα «sky is the limit». Έχω «παρωπίδες», δεν με ενδιαφέρει δηλαδή ο ανταγωνισμός ή το μέγεθος του καναλιού στο οποίο βρίσκομαι.

Πέρσι που δεν ήσουν στην πρωινή ζώνη έβλεπες το «Happy Day»;

Να σου πω την αλήθεια, από την στιγμή που μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο έχω ελαχιστοποιήσει την τηλεόραση. Διαβάζω κατευθείαν τα sites κι ό,τι μου αρέσει το βάζω και το βλέπω. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα ξυπνήσουν το πρωί και θα δουν τηλεόραση. Δεν με τιμάει αυτό που λέω και κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας εμείς οι δημοσιογράφοι αυτό με το Διαδίκτυο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Έκανε αίσθηση το σκηνικό ανάμεσα στον Μάρκο Σεφερλή και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στον «αέρα» του Mega. Πως σου φάνηκε αυτό που είδαμε;

Σίγουρα δεν ήταν μια εικόνα ευχάριστη για κανέναν νομίζω. Φαντάζομαι ότι σε μια δεύτερη ανάγνωση και οι δυο πρωταγωνιστές θα ήθελαν να το διαχειριστούν λίγο διαφορετικά. Δεν το κάνω ποτέ μετά το τέλος μιας εκπομπής να βγαίνω και να σχολιάζω ένα θέμα το οποίο έχω παίξει. Είμαστε συνάδελφοι κι όλοι δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας. Αυτό που είπα και στην εκπομπή είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Μάρκος λειτουργεί κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Ο Μάρκος φέτος έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επειδή είχε το «Mega με Μία», το «One Mark Show» και φυσικά ετοιμάζει το θέατρο του για το καλοκαίρι. Υπό αυτή την έννοια ίσως βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο της ζωής του και έχει μια μεγαλύτερη ευθιξία και ευαισθησία.

Μήπως ο Σεφερλής ζορίστηκε με τόσα πράγματα που είχε να κάνει φέτος και του βγήκε αυτή η ένταση;

Αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, γιατί ο Μάρκος δεν είναι τόσο φίλος μου και δεν κάνουμε παρέα. Εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους μας. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι το Mega δικαιώθηκε στην περίπτωση του Μάρκου. Αν κάποιος δει την τηλεθέαση των πρωινών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα καταλάβει ότι καμιά μέρα δεν ήταν εύκολη για καμία εκπομπή. Τόσο ο Γιώργος με την Φαίη αισθάνθηκαν μια πίεση λόγω του Μάρκου όσο κι αυτός μετά την μεγάλη επιτυχία της αρχής μπήκε στην καθημερινότητα της εκπομπής με τις απαιτήσεις που έχει. Σαφέστατα ο Μάρκος έχει κινήσει τα «νερά» φέτος. Η πρωινή ζώνη δεν είναι πια μονοπώλιο για τον Γιώργο και την Φαίη.

Σε παλιότερη συνέντευξη σου είχες δηλώσει πως: «το χιούμορ του Λιάγκα είναι χοντροκομμένο και δεν είναι καθόλου του γούστου μου». Συνεχίζεις να το πιστεύεις αυτό;

Αυτή η δήλωση πρέπει να είχε γίνει πριν 40 χρόνια περίπου( γέλια). Τον Γιώργο τον ξέρω άπειρα χρόνια, δεν έχουμε κάνει παρέα αλλά έχουμε βρεθεί δύο φορές κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη. Είχαμε συναντηθεί στο New Channel, την εποχή που εκείνος ήταν φτασμένος κοινοβουλευτικός συντάκτης κι εγώ μια ρεπόρτερ υπό δοκιμή. Μετά από χρόνια συναντηθήκαμε ξανά στο Star, όπου ο καθένας μας είχε την πορεία του. Αυτός είναι ο Γιώργος και αυτό είναι το χιούμορ του. Ο τρόπος που κάποιες φορές κάνει κριτική είναι ένας τρόπος που ενδεχομένως εγώ να μην χρησιμοποιούσα. Το αν αυτό μου πάει ή δεν μου πάει είναι μια άλλη ιστορία. Το αν μου αρέσει το χιούμορ του ή σε εκείνον το δικό μου νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν.