Χάρης Βορκάς: «Έχω φτάσει σε ακραίες περιπτώσεις ψυχολογικής κατάρρευσης λόγω…»

Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε στο «Δέκα λεπτά κήρυγμα» μιλά για την απουσία του από τη μικρή οθόνη.

Ο Χάρης Βορκάς μίλησε στον Ανδρέα Θεοδώρου και στο περιοδικό YES!  για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και την επιθυμία του να μην ερωτευτεί ποτέ.

Έκανες μια μεγάλη επιτυχία με τη σειρά «10 λεπτά κήρυγμα» η συνέχεια πως σε βρήκε;

Μετά το σίριαλ υπήρχαν κάποιες προτάσεις, όμως στη συνέχεια σταμάτησαν. Υπήρχε ένα διάστημα που για 2 -3 χρόνια δεν είχα καθόλου δουλειά. Ούτε τηλεόραση, ούτε θέατρο. Πήγαινα σε ακροάσεις παρότι μου έλεγαν ότι είμαι γνωστός. Δεν είχα όμως κόμπλεξ. Έλεγα στον ύπνο τους θα με θυμηθούν;

Δεν σε φοβίζει η μοναξιά;

Όχι για αυτό ζω και είμαι μόνος μου. Τη μοναξιά την πρόλαβα και την έκανα φιλενάδα μου. Γι’αυτό την επέλεξα εγώ πριν από αυτή.

Δεν είσαι ερωτευμένος δηλαδή;

Ο έρωτας στη ζωή μου δεν παίζει κανέναν ρόλο. Άλλωστε, δεν έχω ζήσει ποτέ τον έρωτα αμφίδρομα. Δεν με ερωτεύτηκε ποτέ κανείς. Μισώ τον έρωτα γιατί είναι ένα συναίσθημα ψυχοσωματικό το οποίο μπορεί να σε διαλύσει και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Τόσο τραυματική ήταν η εμπειρία σου;

Έχω φτάσει σε ακραίες περιπτώσεις ψυχολογικής κατάρρευσης λόγω έρωτα. Κόντεψα να διαλυθώ τελείως ψυχικά. Μου έκανε κακό. Ήταν αδιέξοδο. Δεν κέρδισα τίποτα παρά μόνο σπαταλήθηκα ψυχολογικά. Πέθαινα, χτυπιόμουν στους τοίχους χωρίς αποτέλεσμα μόνο ο τοίχος ράγιζε. Δεν υπάρχει τίποτα υγιές στον έρωτα. Σε αυτόν και στην τρέλα ενεργοποιούνται τα ίδια κέντρα εγκεφάλου. Εγώ τρελάθηκα μια,δυο, τρεις και είπα φτάνει. Δεν θέλω να ερωτευτώ. Είναι ένα συναίσθημα μισητό και νοσηρό και δεν πρέπει να υπάρχει στους ανθρώπους. Μακάρι στο μέλλον να σου πω τα αντίθετα.

Δεν θες έναν άνθρωπο δίπλα σου;

Θα ήθελα να έχω τύχει αντικείμενο έρωτα και με πονάει το να περάσει η ζωή μου με μοναξιά, αλλά ξέρω ότι είναι το πεπρωμένο. Με φοβίζει η μοναξιά της φθοράς, γι’ αυτό θα προσλάβω μια νοσοκόμα.