Η Αθηναϊκή Ριβιέρα γίνεται πραγματικότητα – Αναβίωση των θρυλικών «Αστεριών»

«Ήταν ένα έργο πρωτοποριακό όχι μόνον για την εποχή του άλλα ακόμη και για σήμερα. Συνδύαζε την πολυτέλεια και την σεμνότητα με ένα τρόπο μοναδικό. Σε μερικά μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα, μας μετέφερε σε τόπους εξωτικούς, κάτι από Ακαπούλκο και από Κυανή Ακτή. Εκτός από προορισμός ψυχαγωγίας και ξεκούρασης ήταν και τόπος συνάντησης για επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις, τόπος γνωριμιών που οδήγησαν σε μεγάλους έρωτες».

Έτσι περιγράφει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την έκταση του Αστέρα Γλυφάδας, τα θρυλικά μπανγκαλόους και την πλαζ γνωστός Αθηναίος της εποχής εκείνης, ιδιαίτερα επιτυχημένος στο χώρο του που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ήταν το ξεκίνημα της δημιουργίας του «ονείρου» της δημιουργίας μιας Αθηναϊκής Ριβιέρας που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί επί ίσοις όροις Ριβιέρες όχι μόνον ευρωπαϊκές αλλά και από άλλα εξωτικά μέρη του κόσμου. Ενός σχεδίου που ακόμη και σήμερα, έξι δεκαετίες μετά είναι στον επίκεντρο του σχεδιασμού της πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε ο…