Argo και Miserables μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες

Θεωρούνται οι προάγγελοι των Όσκαρ αλλά δεν είναι πάντα... Ο Μπεν Άφλεκ για την ταινία Argo και οι «Άθλιοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές στην 70η απονομή των βραβείων της Χρυσής Σφαίρας.

Ο Άφλεκ δεν βραβεύτηκε για τη για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο αλλά για τη σκηνοθεσία του Argo και δικαίωσε εκείνους που «έκραξαν» την Ακαδημία γιατί τον αγνόησε στα Όσκαρ. Το Argo πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και της καλύτερης δραματικής ταινίας.

Η νίκη του Άφλεκ αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτεί κανείς ότι νίκησε το μεγάλο αντίπαλο και φαβορί, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη του Λίνκολν.

Το βραβείο της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ πήρε στους Άθλιους, ενώ η Αν Χάθαγουέι έφυγε με τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.

Κατά την απονομή του βραβείου του, ο Άφλεκ εξήρε το έργο του Τόνι Μέντεζ, κεντρικού προσώπου της ταινίας Argo. «Είναι ένας Αμερικανός ήρωας. Αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών που θυσιάζονται καθημερινά για τους Αμερικανούς. Οι δυνάμεις μας στο εξωτερικό. Θέλω να τις ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε.

Από εκεί και πέρα, τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία πήρε ο Ντάνιελ Ντει Λιούις για τον Lincoln, ενώ το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο κατέληξε στα χέρια της Τζέσικα Τσεστάιν για την ταινία Zero Dark Thirty.
Το βραβείο πρωταγωνιστικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ πήρε ο Χιου Τζάκμαν για τους Άθλιους.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt!