Απόστολος Τζιτζικώστας: «Ναι, είμαι καψούρης»

Απόστολος Τζιτζικώστας

«Δεν μπορώ να αντισταθώ σε μια μακαρονάδα με ό,τι σάλτσα και να έχει. Πεθαίνω για μακαρονάδες»!

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι μακαρονάς, ακούει Ρέμο και δηλώνει καψούρης με τη σύζυγό του, Ελεάνα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνάντησε τη Σάσα Σταμάτη για μια ανατρεπτική συνέντευξη στα Παραπολιτικά.

Μεγαλώνει η οικογένεια Τζιτζικώστα. Η σύζυγός σου είναι έγκυος. Έχετε μάθει το φύλο του μωρού;
Περιμένουμε αγοράκι και η σύζυγός μου μπήκε στον έβδομο μήνα. Ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο. Παντρευτήκαμε το 2014 και τον Νοέμβριο θα κλείσουμε τρία χρόνια. Η εγκυμοσύνη ήρθε στα δύο χρόνια και νομίζω ότι είναι και ο κατάλληλος χρόνος, γιατί τον πρώτο καιρό θέλαμε να ζήσουμε μόνοι μας ως ζευγάρι. Μαζί αποφασίσαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην επόμενη φάση.

[dfp_ads id=236982]

Όταν σου ανακοίνωσε η Ελεάνα ότι θα γίνεις πατέρας, πώς ένιωσες;
Ένιωσα απίστευτα χαρούμενος. Βέβαια, ένας άνδρας μέχρι να το δει το μωρό μη νομίζεις ότι μπορεί να καταλάβει πολλά. Εσείς οι γυναίκες αντιλαμβάνεστε τα πράγματα από την πρώτη στιγμή.

Ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτάς σας;
Ναι, ήταν. Γνωριστήκαμε το 2007. Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και φτάσαμε να παντρευτούμε το 2014. Κάποια στιγμή στη μέση κάναμε ένα διάλειμμα δύο ετών. Ακόμα και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για τη σχέση μας, γιατί κατάλαβα πόσο μου λείπει, κατάλαβα πως είναι ο άνθρωπός μου. Έχω παρατηρήσει ότι στους επιτυχημένους γάμους τα ζευγάρια έχουν κάνει ένα διάλειμμα κάποια στιγμή πριν παντρευτούν.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις «Αυτή είναι η γυναίκα που θα παντρευτώ, αυτή είναι η μητέρα των παιδιών μου»;
Πρώτον, η μοναδική χημεία που έχουμε. Και έπειτα μου άρεσε πολύ αυτό που είδα τον πρώτο καιρό που ήμασταν μαζί, το πώς η Ελεάνα αντιμετώπιζε τον κόσμο, τους ανθρώπους. Τον τρόπο δηλαδή που αντιμετώπιζε την ίδια τη ζωή. Εκεί κατάλαβα τι άνθρωπος είναι και αυτό με συγκλόνισε, γιατί στον χώρο όπου είμαστε δεν μπορείς να πεις ότι συναναστρέφεσαι και με τους πιο αληθινούς ανθρώπους. Η Ελεάνα είναι πολύ αληθινή, έχει καλή ψυχή, μεγάλη καρδιά και αυτό δεν το είχα βρει και δεν το βρίσκεις εύκολα.

Αγαπημένος τραγουδιστής και αγαπημένο κομμάτι;
Ο Αντώνης Ρέμος είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής, είναι και φίλος και τον πάω και ως άνθρωπο. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι του «Μέχρι το τέλος του κόσμου». Είναι και το αγαπημένο μας με την Ελεάνα. Αν ακούσεις τα λόγια, θα καταλάβεις.

Απόστολε, είσαι καψούρης;
Ναι, είμαι.

Απόστολος Τζιτζικώστας

Σε ηλικία 22 ετών έχασες τον πατέρα σου. Ξεπερνιέται μια τέτοια απώλεια;
Η απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου δεν ξεπερνιέται ποτέ. Απλώς προχωράς μπροστά στη ζωή, κρατώντας όλα όσα σου έχει μεταδώσει. Τα θετικά στοιχεία, τις ωραίες στιγμές που ζήσατε μαζί. Η απώλεια δεν ξεπερνιέται ποτέ. Συμβιβάζεσαι με την ιδέα και προχωράς μπροστά. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Πιτσιρικάς, τι ήθελες να γίνεις;
Γιατρός. Αλλά μόλις πήγα στο Γυμνάσιο και άρχισαν οι Φυσικές και οι Χημείες, πάτωνα και για να περάσω την τάξη στα μαθήματα αυτά, έπρεπε να κάνω τεμενάδες. Οπότε κατάλαβα ότι δεν ήταν για μένα. Και στη Βιολογία τα ίδια. Μη νομίζεις ότι διέπρεπα εκεί.

Τι γίνεται με τα κιλά; Πώς πάει η δίαιτα;
Σαν καρδιογράφημα. Μια πάνω, μια κάτω. Μια φουσκώνω, μια αδυνατίζω. Μόνιμη μάχη είναι. Μου αρέσει το φαγητό. Ευτυχώς δεν μου αρέσουν τα γλυκά, γιατί αλλιώς μπορεί να μη χωρούσα στην καρέκλα όπου κάθομαι (γέλια). Προσπαθώ, είναι και το ωράριό μου δύσκολο. Πάω το βράδυ σπίτι και τρώω και είναι το χειρότερο πράγμα που μπορώ να κάνω.

Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;
Σε μια μακαρονάδα με ό,τι σάλτσα και να έχει. Πεθαίνω για μακαρονάδες.