Αποστολία Ζώη: Τι πείραμα έκανε στον εαυτό της;

«Για ένα πράγμα μετάνιωσα, για το ότι δεν...»

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τη Σοφία Χουντάση έδωσε η Αποστολία Ζώη. Η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από εφτά χρόνια, μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που αποφάσισε να αποσυρθεί και εξομολογήθηκε το πείραμα που έκανε στην εαυτό της.

Μετά από εφτά χρόνια επιστρέφεις και δισκογραφικά. Τι συνέβη;

Είχα κουραστεί, ήθελα να δω που βρίσκομαι και τι θέλω ως άνθρωπος. Το τραγούδι ως επάγγελμα είναι εξαιρετικό, αλλά έχει εξαντλητικούς ρυθμούς. Κουράστηκα να ζω από μικρή σε τέτοιους τρελούς ρυθμούς. Ξεκίνησα από οκτώ ετών κάνοντας πρωταθλητισμό στις καταδύσεις και στη συνέχεια έκανα πρωταθλητισμό στο τραγούδι. Αυτό δεν άφηνε καθόλου χρόνο για μένα.

Συνέβη κάτι που σε στιγμάτισε;

Όχι, ήταν θέμα προσωπικής ανάγκης. Ένα χρόνο πριν σταματήσω είχα ήδη αποφασίσει ότι θέλω να κάνω ένα διάλειμμα. Δούλευα για χρόνια 365 μέρες το χρόνο. Δεν είχα κάνει κανονικές διακοπές σαν άνθρωπος από 14 ετών. Καταλάβαινα ότι με αναγνωρίζει ο κόσμος, αλλά δεν μπορούσα να κατανοήσω αν ήταν μικρή ή μεγάλη η επιτυχία μου. Δεν προλάβαινα να αντιληφθώ που βρίσκομαι ούτε ως άνθρωπος ούτε ως τραγουδίστρια. Είχα φτάσει στο σημείο να με πηγαίνει όπου θέλει η κατάσταση. Ακολουθούσα το ρεύμα. Δεν είχα το δικό μου στίγμα. Ακόμα, είχα κάποια κενά σε σχέση με τον εαυτό μου και ήθελα να τα ανακαλύψω. Όταν σταμάτησα το τραγούδι, πέταξα το κινητό, είχα μόνο ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Είχα βαρεθεί να κοιμάμαι με το τηλέφωνο αγκαλιά. Έκανα ένα πείραμα. Έκανα το ακριβώς αντίθετο με ότι έκανα μέχρι τότε. Ήθελα να ανακαλύψω τι μου αρέσει πραγματικά και να βρω τις πραγματικές μου ισορροπίες.

Εκείνη την περίοδο είχες προσωπική ζωή;

Δεν νομίζω ότι ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τώρα έχω βρει τις ισορροπίες μου και δεν θυσιάζω την προσωπική μου ζωή για τίποτα. Μέσα από την αναζήτησή μου αυτή έμαθα να ζω το τώρα. Κάτι που μου πήρε καιρό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάμε για έναν καφέ ή για φαγητό με την παρέα μας, αλλά σκεφτόμαστε τι έγινε χτες και τι θα κάνουμε σήμερα ή αύριο. Δεν είμαστε εκεί 100%. Εγώ αποφάσισα να ζω το σήμερα στο μάξιμουμ, κάτι το οποίο δίνει μια αίσθηση πληρότητας στη ζωή μου.

Μετάνιωσες για την αποχή σου από το τραγούδι τα τελευταία χρόνια;

Ούτε δευτερόλεπτο. Για ένα πράγμα μετάνιωσα, για το ότι δεν κατάφερα να κάνω περισσότερα ταξίδια.