ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι… κόμπλα υπάρχει με τον Μουτσινά και τον ALPHA;

Πριν από λίγες μέρες, πρώτα μέσα από το Newsit έγραψα ότι στον ALPHA αποφάσισαν να βγάλουν φέτος στον αέρα το τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» με παρουσιαστή το Νίκο Μουτσινά.

 Όπως είχα αναφέρει λοιπόν, η διοίκηση του ALPHA έδωσε το πράσινο φως για να βγει στον αέρα το τηλεπαιχνίδι αυτή τη σεζόν με σκοπό να γυριστούν άμεσα τα επεισόδια. Στον αρχικό σχεδιασμό τους ήταν να γυρίσουν 12 επεισόδια, αλλά τελικά αποφάσισαν να γυρίσουν περισσότερα, γύρω στα 20, ώστε να κρατήσουν κάποια… καβάντζα και για την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, τις τελευταίες μέρες προέκυψε μία… κόμπλα γύρω από το τηλεπαιχνίδι. Τι συνέβη; Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, έκαναν τα στελέχη της ξένης εταιρείας που έχει τα δικαιώματα να… απαιτήσουν να προπληρωθούν για όλα τα επεισόδια. Ενώ οι ξένες εταιρείες, τα concept των οποίων χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο, πληρώνονται αρχικά ένα μέρος και η εξόφληση γίνεται σταδιακά, στη συγκεκριμένη περίπτωση απαίτησαν να εξοφληθούν όλο το ποσό ώστε να παραχωρήσουν τα δικαιώματα, φοβούμενοι ότι με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα θα χάσουν τα χρήματά τους. Αυτό λοιπόν φέρνει προβλήματα στον ALPHA που πρέπει να… χώσει βαθειά το χέρι στην τσέπη, πριν μάλιστα αρχίζει να λαμβάνει έσοδα από τις όποιες διαφημίσεις φέρει ο «Αδύναμος κρίκος». Αυτό, όπως είναι λογικό, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στα στελέχη της Κάντζας που θέλουν να βγάλουν το τηλεπαιχνίδι, αλλά από την άλλη… κωλύονται λόγω ρευστότητας να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, αυτές τις μέρες υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των στελεχών του σταθμού με τα στελέχη της ξένης εταιρείας παραγωγής που έχει τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού του BBC, ώστε να υπάρξει κάποια καλύτερη συμφωνία. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μην «παγώσουν» τον «Αδύναμο κρίκο» με το Νίκο Μουτσινά και το τηλεπαιχνίδι, να βγει στον αέρα τον ερχόμενο Απρίλιο.

Γρηγόρης Μελάς