ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πού θα στήσει ο Λαζόπουλος το «Τσαντίρι» του

Έρχεται με πολύ κέφι να τραβήξει ξανά την κουρελού στο «Αλ τσαντίρι νιουζ» του και να υποδεχτεί τον κόσμο. Κι είναι σίγουρο ότι και ο κόσμος θέλει να ακούσει τον Λάκη Λαζόπουλο να σχολιάζει με το δικό του τρόπο πολλά από αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.

Ήταν Τρίτη 16 Νοεμβρίου του 2004 όταν ο Λάκης ξεκίνησε στον ALPHA το «Αλ τσαντίρι νιουζ», με τον περίφημο «γύφτο» και μαζί με πολλούς ακόμα ήρωες των «Μήτσων» να σχολιάζουν ζουν την επικαιρότητα από την… ανάποδη!

Μπορεί να πέρασαν δέκα περίπου χρόνια, αλλά κάθε φορά που το «Τσαντίρι» ανοίγει, οι τηλεθεατές στριμώχνονται για να ακούσουν πώς θα σχολιάσει και θα σατιρίσει πολλά από τα «κακώς κείμενα» των ημερών. Λόγω των θεατρικών παραστάσεων με το έργο «Sorry, I Am Greek» ο Λάκης είχε συνεννοηθεί με τον ALPHA ότι τη φετινή σεζόν θα αργούσε να βγάλει στον αέρα το «Αλ τσαντίρι νιουζ», ενώ έχουν προγραμματίσει να βγουν τέσσερα επεισόδια.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την πρεμιέρα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στον ALPHA, της σειράς «Δια ταύτα» που επιμελείται, παίζει και έχει γράψει και τα περισσότερα επεισόδια, ο Λαζόπουλος αναφέρθηκε στο «Τσαντίρι» και είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα δούμε τέσσερα «Τσαντίρια» τονίζοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά θέλει να βγει από τη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «θα ήθελα να πάμε με το “Τσαντίρι” και στη Μυτιλήνη ή στο Καστελόριζο, αλλά από εκεί η εκπομπή δεν μπορεί να βγει γιατί δεν υπάρχει σήμα. Θα πρέπει να εκπέμψουμε από Τουρκία»!

Ωστόσο, αν και ακόμα δεν έχει αποφασίσει από πού θα βγάλει τα τρία από τα τέσσερα «Τσαντίρια» του, χθες οριστικοποιήθηκε από πού θα βγει το πρώτο.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, ο Λάκης θα στήσει το πρώτο «Αλ τσαντίρι νιουζ» του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Το υπέροχο κτίριο που επαναλειτουργεί μετά από αρκετά χρόνια θα «φιλοξενήσει» τον Λάκη που θέλει να μεταφέρει μέσα από τη συχνότητα του ALPHA την ομορφιά του ανακαινισμένου θεάτρου σε όλη τη χώρα. Έτσι συνεργάτες του Λαζόπουλου επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σιγουρεύτηκαν ότι πληροί τις ανάγκες για να «στηθεί» εκεί το «Τσαντίρι» και να βγει τηλεοπτικά.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν ο Λαζόπουλος θα ετοιμάσει το πρώτο «Τσαντίρι» του. Η ομάδα του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να συλλέγει το υλικό πάνω στο οποίο θα στηρίξει ο Λάκης τη σάτιρά του και έτσι έχει ξεκινήσει να βλέπει καθημερινά video, παρακολουθώντας την επικαιρότητα και την ειδησεογραφία. Τις επόμενες ημέρες θα απομονώνεται, όπως συνηθίζει, για να γράψει τα κείμενα που θα πει τόσο ο ίδιος όσο και οι καλεσμένοι ηθοποιοί. Είναι σίγουρο ότι και οι 600 τυχεροί που θα πάρουν το εισιτήριο για να παρακολουθήσουν μέσα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το «Τσαντίρι», αλλά και όσοι συντονιστούν εκείνο το βράδυ, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στη συχνότητα του ALPHA θα περάσουν αυτοί καλά και τα «θύματα» της σάτιρας του Λάκη… χάλια!

Γρηγόρης Μελάς