ΑΝΤ1 – Δελτίο ειδήσεων: Μια εποχή τελειώνει…

Αλλάζουν όλα μετά από 25 χρόνια...

Ένα βήμα πριν τα αλλάξει όλα στην ενημέρωση του σταθμού βρίσκεται ο ΑΝΤ1. Οι ιθύνοντες του καναλιού βρίσκονται κοντά όσο ποτέ στην απόφαση αλλαγής της ώρας προβολής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Μετά από 25 χρόνια, ο ΑΝΤ1 φαίνεται πως από τον Ιανουάριο του 2016 μετακινεί τις ειδήσεις του μία ώρα νωρίτερα, από τις 20:00 στις 19:00.

Το θέμα έπεσε πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων την περασμένη άνοιξη. Με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές οι κουβέντες έγιναν πιο συγκεκριμένες, ενώ το εμπορικό τμήμα προχώρησε και σε ποιοτικές έρευνες για τη σύνθεση του κοινού.

Στόχος του καναλιού είναι να «χτυπηθεί» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA που βγαίνει στον αέρα στις 19:00 και σημειώνει υψηλή τηλεθέαση, αλλά κυρίως, να υπάρξει διεύρυνση της ψυχαγωγικής ζώνης -θα ξεκινάει πλέον στις 20:00- και άρα αύξηση στα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι μια νέα κυπριακή σειρά, που θα αντικαταστήσει το Ρουά Ματ, θα προβάλλεται καθημερινά στις 20:00 και αμέσως μετά θα παίρνει σκυτάλη το Μπρούσκο. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η εκπομπή μαγειρικής «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», που έχουν ήδη αλλάξει ώρα προβολής, θα δίνουν lead in στο δελτίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σε υψηλότατο επίπεδο ανάμεσα στα τρία τηλεοπτικά κανάλια που δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης στις 20.00 (ΑΝΤ1, Mega. Star), ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συντονισμένη μετακίνηση των κεντρικών δελτίων μία ώρα νωρίτερα. Οι συζητήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του.