«Ανοίγεται» το MEGA στους δημοσιογράφους;

Τι εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του Mega-Mega προγράμματος;

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, του νέου προγράμματος του Μega-λου καναλιού. Σε μια εκδήλωση, για τους δημοσιογράφους, χωρίς πολλά λαμπερά ονόματα από αυτά που συνεργάζονται με το κανάλι,-κάτι που συνηθίζει το Mega-, οι υπεύθυνοι προγράμματος του καναλιού μας παρουσίασαν, όλα όσα ετοιμάζουν για την τηλεοπτική σεζόν 2014-2015.

Φέτος, είναι εμφανές ότι το Mega ,επενδύει στην ψυχαγωγία και θέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος της περσινής χρονιάς και να “βγει” , προς τα έξω επικοινωνώντας το προϊόν του.

Σωστές δόσεις εκπομπών, σε συνδυασμό με σειρές μυθοπλασίας και σόου. είναι τα συστατικά, στα οποία φέτος το κανάλι , επενδύει περισσότερο από τα περασμένα χρόνια, με σκοπό να βγει στον ανταγωνισμό απέναντι στα υπόλοιπα κανάλια.

Η προβολή, που παρακολουθήσαμε σήμερα με αποσπάσματα από τα προγράμματα που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη σεζόν, ήταν εντυπωσιακή. Καλοδουλεμένες σειρές καλογυρισμένες εκπομπές και με αέρα παλιού καλού Mega.

Ο τηλεθεατής εξάλλου είναι ο τελικός κριτής και αυτός που θα επιλέξει τι θα δει και τι όχι.

Ωστόσο,ενώ η “πραμάτεια” υπάρχει, το κανάλι ζορίζεται σε επικοινωνιακό επίπεδο. Τι εννοώ; Πολύ απλά οι υπεύθυνοι του καναλιού, σε επίπεδο επικοινωνίας υστερούν.

Και μπορεί από το τέλος της περασμένης σεζόν , έχουν κάνει κάποια βήματα προς τα έξω, χρειάζεται όμως μεγαλύτερη προσπάθεια.

Όταν απευθύνονται σε δημοσιογράφους,-μιλάω για την σημερινή πρόσκληση παρουσίαση-πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους πως πρέπει να δώσουν μια είδηση ή να είναι έτοιμοι να δεχτούν ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα.

Σήμερα, δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, ενώ κάτι που συζητήθηκε έντονα ήταν η διακριτική παρουσία του Διευθυντή προγράμματος του Mega κ. Λοίζου Ξενόπουλου, τον οποίο είδαμε ελάχιστα στην αρχή ενώ ακόμα και την έναρξη της παρουσίασης έκανε ο κ. Χάρης Γούλιος που κατέχει τη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας του σταθμού.

Παυλίνα Ντάσιου