Άννα Βαγενά: «Ο Νικήτας Κακλαμάνης φορούσε μια ριγέ μπλούζα πολύ χρωματιστή…»

Άννα Βαγενά

«Αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και πρόστυχο και ελπίζω να βασανιστούν κάποια στιγμή από τις τύψεις τους για το κακό που κάνουν σε κάποιους ανθρώπους».

Μητέρα, σύζυγος, ηθοποιός, πολιτικός και πρόσφατα γιαγιά. Η πολυτάλαντη Άννα Βαγενά μετά τη Βουλή επιστρέφει στο καταφύγιό της, το θέατρο «Μεταξουργείο», και ενσαρκώνει τη Λωξάντρα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όσους την τρολάρουν για το ντύσιμό της στη Βουλή, αλλά και για τον τρόπο που κάθεται, με συνέντευξη που δίνει στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη.

[dfp_ads id=236982]

Σε ενοχλεί που ασχολούνται με το ντύσιμό σου στη Βουλή; Με ενοχλεί που δεν ασχολούνται με σοβαρά πράγματα και ασχολούνται με όλα αυτά με άθλιο τρόπο, ο οποίος νομίζουν ότι είναι δημοσιογραφία. Δεν είναι εντελώς τυχαίο. Εγώ στοχοποιήθηκα τους τελευταίους μήνες. Από τη στιγμή που δήλωσα ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσω εκείνα τα μέτρα που ήρθαν στις αρχές του καλοκαιριού και ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση έγινα στόχος επίθεσης. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με αποδομήσουν σαν άνθρωπο, να διαλύσουν την προσωπικότητά μου.

Εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος που είμαι. Δεν θα αλλάξω. Έτσι ντύνομαι, έτσι κυκλοφορώ, είμαι απλή. Άλλωστε, η σοβαρότητα των ανθρώπων δεν κρίνεται από το φόρεμα που θα βάλουν, αλλά από τη στάση που θα κρατήσουν στη ζωή. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν με πιο ουσιαστικά πράγματα που έχω κάνει. Όπως με το θέμα των εκτός έδρας των ηθοποιών των κρατικών σκηνών, τα οποία με πολύ κόπο καταφέραμε και κρατήσαμε. Επίσης, με τις πρωτοβουλίες που πήραμε οι γυναίκες πολιτικοί να δοθεί ψηφιακή μαστογραφία δωρεάν σε όλες τις γυναίκες. Ούτε προβλήθηκε όσο θα άξιζε το γεγονός ότι εγώ δίνω ένα μεγάλο μέρος της βουλευτικής αποζημίωσής μου κάθε μήνα στους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης φορούσε μια ριγέ μπλούζα πολύ χρωματιστή

Κάποιες οικογένειες στηρίζονται από εμένα οικονομικά. Με αυτά θα έπρεπε να ασχολούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι με το αν εγώ φορούσα ένα φόρεμα πράσινο που δεν τους άρεσε. Παρεμπιπτόντως, αφού είχαν σχολιάσει το φόρεμά μου, λίγες ημέρες μετά ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως πρόεδρος επιτροπής για το ΣτΕ, σε μία από τις συζητήσεις φορούσε μια ριγέ μπλούζα πολύ χρωματιστή, που ίσως να μην ταίριαζε σε έναν πολιτικό, αλλά δεν είδα κανέναν να τη σχολιάσει. Εγώ τον συμπαθώ πάρα πολύ τον Νικήτα και εκείνος με συμπαθεί ενώ για το συγκεκριμένο φόρεμα είχε πει: «Τι ωραίο είναι αυτό, Άννα», γιατί του αρέσουν τα χρώματα.

Εσένα η εξωτερική σου εμφάνιση σε απασχολεί; Εγώ υπήρξα ωραίο κορίτσι και δεν ήμουν κοκέτα ποτέ. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την εξωτερική μου εμφάνιση, ίσως γιατί ήμουν πολύ όμορφη και δεν χρειαζόταν. Έβαζα ένα απλό ρούχο, έφτιαχνα λίγο τα μαλλιά μου και έβγαινα. Τώρα που μεγάλωσα και έχω βάλει κάποια κιλά με ενοχλούν πολύ και αισθητικά και στην υγεία μου. Αν προσέξω λίγο τον εαυτό μου, ντυθώ λίγο και χτενιστώ, γίνομαι καλή ακόμα. Οπότε λέω «Αντέχω ακόμα» (γέλια).

Ελπίζω να βασανιστούν κάποια στιγμή από τις τύψεις τους

Φωτογραφίες σου με τα πόδια πάνω στο τραπέζι κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Με ενόχλησε η χυδαία επίθεση που έγινε εναντίον μου. Είναι σοβαρή ιστορία αυτή. Είναι επίθεση που γίνεται συγκροτημένα και ξέρουν τι κάνουν. Θέλουν να με διαλύσουν, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι αυτό έχει επιπτώσεις και στην οικογενειακή ζωή των ανθρώπων που χτυπούν. Αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και πρόστυχο και ελπίζω να βασανιστούν κάποια στιγμή από τις τύψεις τους για το κακό που κάνουν σε κάποιους ανθρώπους.