Άννα Φόνσου: «Αν δεν είσαι στα κυκλώματα, δύσκολα θα βρεις δουλειά…»

«Αν δεν τρως το βράδυ με αυτούς τους είκοσι που είναι στα πράγματα…».

Συνέντευξη στο περιοδικό “MYtv” και την Βίκυ Διαμαντή παραχώρησε η Άννα Φόνσου, η οποία έκανε λόγο για κυκλώματα στον χώρο των ηθοποιών, σε θέατρο και τηλεόραση.

Τελικά, τι οδηγεί στο περιθώριο κάποιους ηθοποιούς;

Δεν θα μιλήσω με το παράπονο μιας μεγάλης γυναίκας που δεν με παίζουν, γιατί δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Πιστεύω, όμως, ότι, αν δεν είσαι μέσα στα κυκλώματα, αν δεν τρως το βράδυ με αυτούς τους είκοσι που είναι στα πράγματα και έχουν πέντε δουλειές την ημέρα, αν δεν είσαι και με τους άλλους είκοσι της τηλεόρασης, δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν είσαι στα κυκλώματα, θα κοπιάσεις πολύ για να ξαναβρεις δουλειά.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι στα κυκλώματα;

Επειδή εγώ έγινα ηθοποιός όταν δεν υπήρχαν κυκλώματα , όταν οι αξίες έμπαιναν μπροστά και όχι πίσω, δεν μπορώ να σε διευκολύνω.

Γιατί δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση;

Δεν με έχει φωνάξει ποτέ κανείς. Έχω κάνει παλιότερα τους “Ρακοσυλλέκτες” με την Ανθή Τούμπη, που με φώναξε, και έχω κάνει και τις “Δύο ορφανές” παλιά με την Κατιάνα Μπαλανίκα, καθώς και θέατρα της Δευτέρας. Η αλήθεια είναι, για να μην κατηγορώ συνέχεια, ότι, αν μου πουν κάτι να παίξω, αν δεν μου αρέσει, δεν θα το παίξω. Όχι γιατί έχω πολλά χρήματα, αλλά μπορώ να ζω με λίγα. Κάνω υποχωρήσεις στη ζωή μου σε άλλα θέματα, δεν θέλω να κάνω και σε αυτή τη δουλειά. Τουλάχιστον, τώρα που μεγάλωσα, όταν βλέπει η εγγονή μου αυτά που παίζω, να νιώθει περήφανη για μένα…