Animaniac: Παράνομα κυκλώματα εκτροφής κατοικίδιων ζώων

Σήμερα στις 15:00 στον Alpha.

Η μεγάλη τους αγάπη για τα ζώα ένωσε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων και τους έκανε μια παρέα, την παρέα του «Animaniac». Κάθε Κυριακή μεσημέρι, η Ίρις Καλφοπούλου, η Νικόλ Κοντογιώργη, η Εύα Πετρίδη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Πάνος Απέργης και οι μικροί Αθηνά Λεοντή και Νικόλας Αρώνης μας λένε απίστευτες ιστορίες από τον υπέροχο κόσμο των ζώων.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 15:00 η εκπομπή «Animaniac» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δράση των παράνομων κυκλωμάτων εκτροφής κατοικίδιων ζώων. Κυκλώματα που μετατρέπουν δεκάδες δυστυχισμένα ζώα σε μηχανές αναπαραγωγής και πωλούν τα κουτάβια τους, συνήθως μέσα από αγγελίες σε εφημερίδες και το internet, σε χαμηλότερες τιμές από τους νόμιμους εκτροφείς με σκοπό το παράνομο κέρδος, το οποίο φθάνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. 

Στην έρευνα του «Animaniac» θα δούμε την απελευθέρωση 37 σκύλων Γιορκσάιρ τεριέ και Μαλτέζ από το τελευταίο παράνομο εκτροφείο που έκλεισε με εντολή Εισαγγελέα στα Σπάτα πριν από περίπου 2 μήνες. Δεν σοκάρουν τόσο οι εικόνες, όσο οι αφηγήσεις των μελών της ομάδας Έρευνας Παράνομου Εμπορίου Ζώων, (ΕΠΕΖ) και των κτηνιάτρων που έσωσαν τα σκυλάκια από το μαρτύριο τους. Στόχος της εκπομπής, είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους τηλεθεατές, μια και ο μόνος τρόπος να κλείσουν αυτά τα κολαστήρια, είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε ζώα από αυτούς που θησαυρίζουν από την κακοποίηση τους. 

Ακόμα, ο κτηνίατρος Γιώργος Παπαιωάννου μας εξηγεί τα πάντα σχετικά με την στείρωση της γάτας μας, ενώ ο εκπαιδευτής Νίκος Ιωαννίδης, μας δείχνει πως να βγάζουμε εμείς το σκύλο μας βόλτα και όχι εκείνος εμάς.
Θα συναντήσουμε τον σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, ο οποίος θα μας συστήσει τη δική του αγαπημένη, τη Βερούσκα, την ημίαιμη υιοθετημένη αδέσποτη σκυλίτσα του. Τέλος, θα μάθουμε τι προβλέπει η νομοθεσία για τους ενοικιαστές, αλλά και τους ιδιοκτήτες σπιτιών.