Άνεργος φωτορεπόρτερ, που αναγκάστηκε να πουλήσει τον εξοπλισμό του, κερδίζει το βραβείο World Press Photo

Τράβηξε την φωτογραφία τον περασμένο Μάρτιο, σε ταξίδι του στη Γουινέα-Μπισάου, όμως δεν κατάφερε να βρει κάποιο έντυπο που να ενδιαφερθεί να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες του, τις οποίες αποφάσισε τελικά να στείλει στο διαγωνισμό. 

Ο Ντανιέλ Ροντρίγκες, μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Sic noticias, δήλωσε ότι εξεπλάγη όταν φίλος του τον ενημέρωσε για την βράβευσή του. «Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα. Δεν το πίστεψα», είπε ο 25χρονος, μιλώντας τηλεφωνικά από τη Ρίβα ντε Άβε, ένα χωριό στη βόρεια Πορτογαλία.

«Είμαι άνεργος και χωρίς φωτογραφικό εξοπλισμό εξαιτίας της κρίσης που περνάμε όλοι. Αναγκάστηκα να πουλήσω τις μηχανές μου για να πληρώσω τους λογαριασμούς, να καλύψω τα έξοδά μου και να επιβιώσω. Δεν εργάζομαι, ψάχνω για δουλειά ακόμη και εκτός της ειδικότητάς μου», ανέφερε ο Ντανιέλ Ροντρίγκες.

WORLD PRESS PHOTO: Η φωτογραφία της χρονιάς

Το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς του WORLD PRESS PHOTO για το 2012 κέρδισε ο Σουηδός Πωλ Χάνσεν για τη φωτογραφία του που απεικονίζει άνδρες να μεταφέρουν τις σορούς δύο παιδιών σε δρόμους της πόλης της Γάζας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2012. Ένας από τους κριτές σχολίασε ότι η δύναμη της εικόνας έγκειται στην αντίθεση της οργής και της λύπης των ενηλίκων με την αθωότητα των παιδιών.

Ο φωτορεπόρτερ Πωλ Χάνσεν εργάζεται στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ