Ανέκαμψε ο Σεφερλής – Σκληρή μάχη για την τηλεθέαση με Λιάγκα-Σκορδά

Πώς ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τους δύο αντιπάλους;

Το λέμε από την αρχή, αυτή η μάχη θα κρατήσει πολύ καιρό, ίσως και μήνες. Ο Μάρκος Σεφερλής και ο Γιώργος Λιάγκας με την Φαίη Σκορδά δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, δουλεύουν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό και αυτό αποτυπώνεται εκτός από το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στις οθόνες μας και στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen.

Με ένα σάλτο την Παρασκευή, το «Mega με μία» κατάφερε να ανακάμψει και να μειώσει τη διαφορά που το χωρίζει από το «Πρωινό» στο γενικό σύνολο και κυρίως, να περάσει ξανά μπροστά στο δυναμικό κοινό. Συγκεκριμένα, το πρωινό του Mega σημείωσε 25,3% στο σύνολο και 29,1% στο δυναμικό κοινό. Στον ΑΝΤ1 τα μηχανάκια έγραφαν 27,3% και 21,5% αντίστοιχα.

Όταν ο Μάρκος Σεφερλής σάρωσε τις πρώτες εβδομάδες τα νούμερα τηλεθέασης με το καινούργιο προϊόν που παρουσίαζε στο κοινό, στον ΑΝΤ1 δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Εισήγαγαν και στο δικό τους πρωινό τα «δυνατά» χαρτιά του αντιπάλου -περισσότερα παιχνίδια με το κοινό αλλά και με τους καλεσμένους, μικροαλλαγές στη δομή- και σύντομα πέτυχαν την ανατροπή. Πώς ανέκαμψε ο Μάρκος; Έκανε ακριβώς το ίδιο, αντιστρόφως ανάλογα. Έβαλε τραπέζι για συζήτηση με πιο αιχμηρά σχόλια για τα πρόσωπα της showbiz και «ζωντάνεψε» τις συνεντεύξεις με τους καλεσμένους κάνοντας πιο «καυτές» ερωτήσεις. Έτσι, οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν να παίζουν και πάλι στα ίσα με μοναδική χαμένη την ενημέρωση. Το άθροισμα των δύο ψυχαγωγικών εκπομπών ξεπερνάει το 50% σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα οι ενημερωτικές εκπομπές να κινούνται στην καλύτερη περίπτωση γύρω στο 10% έκαστη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σαρώνει στο δυναμικό κοινό η εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή που καταφέρνει ακόμα και στο διάστημα 10:00 – 10:30 που έχει απέναντί της Σεφερλή, Λιάγκα, Σκορδά, Τσαπανίδου, Μπουσδούκου να κόβει πρώτη το νήμα. Χθες, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το Happy Day με ποσοστό 21,7% άφησε πολύ πίσω «Mega με μία» και «Πρωινό» που δεν ξεπέρασαν το 15,7% και το 17,3% αντίστοιχα.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης