Ανακοίνωση εργαζομένων ΣΚΑΪ: H ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ προκαλεί και πάλι

Διαβάστε τι αναφέρει

Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας είναι παράνομη και προκλητική, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΙΙΡΑ, των οποίων η ιδιοκτήτρια εταιρεία των σταθμών αυτών είναι μέλος.

Όπως αναγράφεται στην εξώδικη διαμαρτυρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ιδιοκτησία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της ιστοσελίδας «SKAI.GR»:

  • Να τηρήσει τη νομιμότητα και να σταματήσει κάθε ενέργεια και άσκηση ψυχολογικής πίεσης προς τους δημοσιογράφους για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών κατά παράβαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας, επί ποινή απολύσεως από την εργασία τους.
  • Να επαναφέρει τους μισθούς στα νόμιμα επίπεδα, τα οποία από 1/1/2011 έχει παραβιάσει και να εναρμονίσει τα μισθολογικά κλιμάκια, όπως οφείλει εκ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να εφαρμόσει πλήρως τις ΣΣΕ, που διέπουν τους όρους αμοιβής των δημοσιογράφων, που εργάζονται στους σταθμούς της (ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό) ως και στην ιστοσελίδα.

Η εξώδικη αυτή διαμαρτυρία κοινοποιήθηκε και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.