Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Απευθύνθηκα στην αστυνομία. Δεν μπορεί να βοηθήσει…»

«Είναι οδυνηρό να ακούς καθημερινά πως πρέπει να πεθάνεις...»

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια που κάνει καριέρα στην Σουηδία μίλησε στο Weekend και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε την δημοκρατία περισσότερο από ποτέ» σχολιάζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που βίωσε. Η ίδια εξηγεί γιατί η ζωή της στην παγωμένη Σουηδία δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Τι ακριβώς συνέβη και γίνατε hashtag στο Twitter ως #vibackaralexandra;
Είναι οδυνηρό να ακούς καθημερινά πως πρέπει να πεθάνεις. Λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα όπου συντόνιζα τις εκπομπές μου κανονικά, έγραφα τα άρθρα μου και παρουσίαζα τις εκπομπές μου πήραμε φωτιά. Ήταν προφανώς μια οργανωμένη καμπάνια μίσους και κάποια πράγματα τα δημοσίευσα στο blog μου. Απευθύνθηκα στην αστυνομία, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν βρίσκουν το διαδικτυακό τους στίγμα.

Σκέφτεστε να ακολουθήσετε τη δικαστική οδό για το περιστατικό που συνέβη;
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα. Απλά προσέχω όσο μπορώ. Τώρα λείπω στο εξωτερικό για δουλειά, αλλά θα επιστρέψω στην Σουηδία, γιατί δεν μπορώ να αφήσω μια μειονότητα ρατσιστών και φασιστών να κερδίσουν και να περιορίσουν την ελευθερία λόγου και την ελεύθερη έκφραση.