Αγαπημένος από την εποχή της βιντεοκασέτας, σήμερα δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα

Ο ηθοποιός δηλώνει ότι εγκλωβίστηκε στον θρυλικό ρόλο που έπαιξε.

Ήταν ή χρυσή εποχή της βιντεοταινίας! Τη δεκαετία του '80 το βίντεο αντικατέστησε τον κινηματογράφο και μια νέα γενιά ηθοποιών έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Η επόμενη δεκαετία όμως, αφόρισε τους πρωταγωνιστές του βίντεο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να μη συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία -πολλοί «χάθηκαν» ολοκληρωτικά από το επάγγελμα.

Ένας από τους ηθοποιούς που κάθε βιντεοταινία του γινόταν ανάρπαστη ήταν και ο Μιχάλης Μόσιος που ενσάρκωσε τον θρυλικό Ταμτάκο. Ο ίδιος μιλάει σήμερα στον Γιάννη Βίτσα και την ESPRESSO…

…για το ρόλο του Ταμτάκου

Θα ήθελα να κάνω πολλά πράγματα. Υπάρχουν ρόλοι και ρόλοι στο θέατρο που επειδή εγκλωβίστηκα με τον Ταμτάκο δεν έχω παίξει. Μου έκανε και καλό και κακό. Από τη μία με τυποποίησε και από την άλλη όμως μου έδωσε ψωμί. Δημιούργησα αυτόν τον ωραίο τύπο. Από την άλλη όμως, δεν με φωνάζανε για τίποτε άλλο εκτός από το να κάνω τον Ταμτάκο. Ο Ταμτάκος πουλούσε και ότι πουλάει θέλουν.

…για τη μικρή σύνταξη που παίρνει

Δεν παίρνω μεγάλη σύνταξη για να τη μειώσουνε. Κάτι ψιλοκόψανε, αλλά το ξαναβάλανε στη θέση του. Αλλά δεν είναι καμία φοβερή σύνταξη για να ζήσεις. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είσαι στο θέατρο ή τι όνομα είσαι. Μπορεί να μην είσαι καν όνομα και να παίρνεις τα διπλάσια και τα τριπλάσια. Ορισμένοι ηθοποιοί ήταν χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είχαν πολλά ένσημα. Εμάς στο ελεύθερο επάγγελμα δεν μας κολλούσαν ένσημα. Μας έκλεβαν και δεν μπορούσες να πεις κουβέντα. Η Ελλάδα περνά κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά και πνευματική και ηθική.

Διαβάστε ακόμα:

Αθηνά Οικονομάκου: Παίρνει αρκετά χρήματα για να δεχτεί μείωση μισθού;

Πόσα χρήματα το μήνα παίρνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος;

Πόσα χρήματα παίρνει από την επανάληψη της σειράς «Εγκλήματα» ο Κώστας Κόκλας

Παρουσιάστρια της ΝΕΤ δεν ξέρει αν της φτάνουν τα χρήματα για να πάει διακοπές!