Αυτοψία στα Ίμια δεκαοχτώ χρόνια μετά!

Απόψε, στις 23:45, η «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ συναντούν τους Έλληνες ψαράδες της Καλύμνου, γύρω από τα Ίμια.

 Δεκαοχτώ χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια διαφορετική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τις δύο βραχονησίδες. Είναι η «μάχη της Τσιπούρας». Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες προσεγγίζουν τα Ίμια για να ψαρέψουν τις τσιπούρες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή για να γεννήσουν. Εκεί, οι Έλληνες ψαράδες οι οποίοι ξέρουν ότι ψαρεύουν σε ελληνικά νερά, έρχονται αρκετές φορές αντιμέτωποι με τους Τούρκους λιμενικούς, τις ακταιωρούς και τις προκλήσεις.

Η κάμερα της εκπομπής και ο Αντώνης Σρόιτερ επισκέπτονται την Κάλυμνο και κάνουν αυτοψία στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ψαρεύουν οι Έλληνες ψαράδες. Αν και έχουν καταγράψει στα τηλέφωνά τους δεκάδες περιστατικά με τις Τούρκικες ακταιωρούς, οι οποίες φτάνουν μια ανάσα από τα ψαροκάικά τους για να τους παρεμποδίσουν, οι Καλύμνιοι ψαράδες συνεχίζουν να πηγαίνουν κάθε βράδυ ανοιχτά των Ιμίων για να ψαρέψουν. Εκτός από τους Τούρκους ψαράδες με τα μικρά καΐκια, οι Καλύμνιοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα Τούρκικα γρι-γρι τα οποία «σαρώνουν» τα ελληνικά νερά. Επίσης, η εκπομπή καταγράφει με την κάμερά της περιστατικό με καΐκι, το οποίο στις δύο τα ξημερώματα ψαρεύει μόλις ένα μίλι από την Ψέριμο, αλλά και την μαρτυρία Έλληνα ψαρά, ο οποίος απειλήθηκε με όπλα από τους Τούρκους λιμενικούς, παρουσία του Λιμενικού της χώρας μας. Η «Αυτοψία» ταξιδεύει και στην Τουρκία στις περιοχές που ζουν οι Τούρκοι ψαράδες.

Τέλος, ο Αντώνης Σρόιτερ και η εκπομπή παρουσιάζουν βίντεο ντοκουμέντο για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις δυο βραχονησίδες με τους Έλληνες ψαράδες να προσπαθούν να ενημερώσουν τους Έλληνες λιμενικούς.