Αυτοψία: Πρεμιέρα για τον Αντώνη Σρόιτερ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου!

Αυτοψία

Τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή…

Πόσο συνειδητοποιημένο είναι ένα παιδί στα 15 του χρόνια για να αλλάξει το φύλο του; Τι αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου;

Η Ανδρομέδα από τη Μυτιλήνη και ο Ηρεμής από την Καβάλα αποφάσισαν να διορθώσουν το  «λάθος» που έκανε η φύση στο φύλο τους, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, και σήμερα βρίσκονται στην τελική φάση της μετάβασής τους.

Η Ανδρομέδα που γεννήθηκε αγόρι, και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, σήμερα έχει γίνει γυναίκα. Ο Ηρεμής, που γεννήθηκε κορίτσι, έχει γίνει άνδρας. Ωστόσο, ακόμη οι ταυτότητές τους γράφουν λάθος φύλο.

Οι δύο νέοι ανοίγουν τη ψυχή τους στον Αντώνη Σρόιτερ και διηγούνται στην κάμερα της «Αυτοψίας» την προσωπική τους πορεία. Την πορεία τους από τότε που ήταν φυλακισμένοι σε ένα ξένο σώμα, και αναγκάζονταν να κρύβονται από όλους, μέχρι σήμερα που κατάφεραν να γίνουν αυτό που ένιωθαν. Και οι δύο ελπίζουν πως την αλλαγή θα την δουν σύντομα, πέρα από τον καθρέφτη τους, και στα δημόσια έγγραφά τους.

Με αφορμή το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, εξιστορούν τον Γολγοθά που βιώνουν στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Με διαφορετικό φύλο από αυτό που γράφει η ταυτότητά τους, συναντούν καθημερινά προβλήματα. Τους έχουν εμποδίσει να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, δεν έχουν καταφέρει να παραλάβουν δέματα που προορίζονταν γι’ αυτούς και αμέτρητες φορές χρειάστηκε να εξηγήσουν σε δημόσιους λειτουργούς πως βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής ταυτότητας.

«Αυτοψία»: Πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 24:00