Αυτοψία: Ο εφιάλτης μέσα στο σπίτι μας

Αυτοψία

Απόψε στις 23:50 στον Alpha.

Πώς αντιδρά ένας γονιός όταν σημαδεύουν με όπλο το παιδί του; Μπορεί κάποιος να προσποιείται ότι κοιμάται όταν οι ληστές του κλέβουν τον ιδρώτα μιας ζωής; Μπορεί ο πολίτης να προστατευθεί από τις αδίστακτες συμμορίες που εισβάλλουν σε σπίτια και πώς; Λίγες ημέρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, στην Κηφισιά, η εκπομπή «Αυτοψία» ανοίγει τον φάκελο των εισβολών ληστών σε σπίτια. Ένα φαινόμενο που έχει γίνει μάστιγα της εποχής.

Άνθρωπος που συμμετείχε σε ένοπλες ληστείες, καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ. Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί αποκαλύπτει πώς οι ληστές επιλέγουν τους στόχους τους: «Αν κάποιος μπει στο στόχαστρο των ληστών δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της εκπομπής και εξηγεί πώς καταφέρνουν να παραβιάζουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στην «Αυτοψία» μιλούν, επίσης, θύματα επιθέσεων που βίωσαν τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι:

– Η Σοφία Γιαννικοπούλου, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους που απειλούσαν να σκοτώσουν την κόρη της αν δεν τους αποκάλυπτε που έκρυβε τα χρήματα και τα κοσμήματά της. «Όταν βλέπεις να σημαδεύουν το παιδί σου με όπλο, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου», λέει χαρακτηριστικά.

– Η Αναστασία Σαγκιώνη στο υπνοδωμάτιο της οποίας εισέβαλαν πέντε ληστές, μία ηλικιωμένη από την Κυψέλη που βασανίστηκε άγρια με πυρακτωμένο σίδερο και ένας ξενοδόχος από την Γλυφάδα που βασανίστηκε με μαχαίρι.

Άνθρωποι που τα σημάδια στα σώματά τους μπορεί κάποια στιγμή να εξαφανιστούν αλλά από την ψυχή τους ποτέ.

Τέλος, έμπειροι αστυνομικοί και νομικοί εξηγούν πού οφείλεται η «έκρηξη» των ένοπλων ληστειών σε σπίτια, ενώ ειδικοί σε θέματα ασφαλείας δίνουν πολύτιμες συμβουλές  για το πώς μπορεί κάποιος να είναι ασφαλής στο σπίτι του.