Αυτό είναι «Το Ποτάμι» το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα "Το Ποτάμι" - Το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές - - Θα συμμετέχουν φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες

Την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης η οποία τα ονομάζεται «Το Ποτάμι» ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως εξήγησε σε ένα μακροσκελές άρθρο – ιδρυτική διακήρυξη στο διαδίκτυο, το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Αφού εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να μπει στην πολιτική αναφερομενος σε καθημερινά προβλήματα που έζησε ο ίδιος γυρνώντας την Ελλάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

«…Αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»

Εξηγώντας γιατί δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο έγραψε…