Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Γιάννη Γκιωνάκη

Ένα στραβόξυλο, με αστείρευτο ταλέντο, μεγάλη καρδιά και αξέχαστες ατάκες. Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του Γιάννη Γκιωνάκη (25/8/2002), τιμά τον δημοφιλή ηθοποιό.

Η ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων της το θεατρικό «Το στραβόξυλο» του Γιάννη Ψαθά, παραγωγής 1981, από το «Θέατρο της Δευτέρας», με τον δημοφιλή ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Εμιρζά, η τηλεσκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη, η μουσική επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη και τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Καρύδη.

Ο Νικολάκης Μαρουλής (Γιάννης Γκιωνάκης) καταδυναστεύει την οικογένεια και τον περίγυρό του με την ακατάσχετη γκρίνια και τις φωνές του. Οι εμμονές του οδηγούν την ανιψιά της γυναίκας του Καίτη, που φιλοξενείται το σπίτι του, να επιχειρήσει να δώσει τέλος στη ζωή της, όταν ο θείος της την εκθέτει στα μάτια του αγαπημένου της, αποκαλύπτοντας την επιπολαιότητά της να φλερτάρει και με έναν άλλον άντρα.

Το γεγονός αυτό θα θορυβήσει τον γκρινιάρη Νικολάκη, ο οποίος θα αρχίσει να δείχνει τον τρυφερό και γεμάτο καλοσύνη χαρακτήρα του, βοηθώντας το ζευγάρι να σμίξει.
Παράλληλα, θα αποδειχθεί γενναιόδωρος απέναντι στην Καίτη, εφόσον θα αναλάβει να την προικίσει, αγνοώντας τις υπεκφυγές της υπόλοιπης οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ποιοί προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ! Όλα τα ονόματα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ποιο στέλεχος της τηλεόρασης επιστρέφει στην ΕΡΤ;