Καλή αρχή πατέρα!

 

Συγχωρήστε μου το οικογενειακό αφιέρωμα που θα ακολουθήσει, αλλά πιστεύω ότι για μια ημέρα, δικαιούμαι αυτήν την …παρασπονδία!

Θυμάμαι ένα πολύ ωραίο, αστείο και…κολακευτικό κείμενο που είχε γράψει ο Μάνος Αντώναρος με τίτλο «3 Κωνσταντάρες στην TV»! Εντάξει, ο ένας είναι δεδομένος και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα. Ο άλλος (η αφεντιά μου) μια είναι και μια δεν είναι, δεν τρέχει και τίποτα, αλλά για τον δεύτερο, τον μεσαίο, εσένα ντε, έχω να πω πολλά!

Πρώτα απ'όλα καλή επιτυχία για αύριο πατέρα. Στις 14:30 στο νέο ΤΗΛΕΑΣΤΥ που θα λέγεται πλέον «ΑΡΤ». Δεν ξέρω αν θα κάνετε…»τέχνη», αλλά καλές εκπομπές, με άποψη και έμπειρη δημοσιογραφική ματιά, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε. Αδέσμευτες, με την σοβαρότητα, αλλά και με το καλαμπούρι σου, που παραμένει δημοσιογραφικά «Κωνστανταρέικο»! Με αληθινό ενδιαφέρον για τα καθημερινά προβλήματα, αυτά που τόσο προσπάθησες να λύσεις, όσο ήσουν στη Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

«Τα πάντα ρει», λοιπόν από αύριο και πλέον, η τιβί έχει πάλι 2 Κωνσταντάρες. Λάμπρος και υιός. Και εγώ να σας καμαρώνω και τους δύο. 

Έχεις κάνει τόσα πολλά στην τηλεόραση, από τη δεκαετία του 1970, δελτία ειδήσεων, εκπομπές στην ΕΡΤ. Ξεκίνησες το σχολιασμό της FORMULA1, περιέγραψες μοναδικούς αγώνες τέννις και είχες τη φαεινή ιδέα να ξεκινήσουν οι μεταδόσεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Και την ακόμα φαεινότερη, την περιγραφή αυτών των αγώνων, να την κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Έγινες πολύ γρήγορα Διευθυντής, Υπεύθυνος μετάδοσης μεγάλων γεγονότων («εγκαίνια» ΟΑΚΑ 1982), αρχηγός αποστολής ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984.

Μετά ήρθε η «Αθλητική Κυριακή» και τα περίφημα «Κυριακάτικα» με την Έλενα Ακρίτα. Η πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που είχε έρευνα,ρεπορτάζ και…lifestyle μαζί! Μόνο που το δικό σας lifestyle ήταν η Μαρινέλλα, η Βουγιουκλάκη, η Αλεξίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Βίσση με τον Καρβέλα να τραγουδούν μαζί, ο Φασιανός, ο Κουν. Τεράστιες προσωπικότητες κάθησαν στον καναπέ σας, το 1987 και το 1988. Μουσικοί, αθλητές, ηθοποιοί, ποιητές, ζωγράφοι, τραγουδιστές, όλη η ελίτ.

Μετά φτιάξατε, μια από τις ομορφότερες εφημερίδες που κυκλοφόρησε ποτέ και ήταν…20 χρόνια μπροστά! Τις «24 ΩΡΕΣ» του περίφημου Κοσκωτά. Την ίδια περίοδο ήρθε και η ελευθερια ραδιοφωνία και φυσικά ο «Αθήνα 984», που γράψατε ιστορία, όλη εκείνη η παρέα των FM. Τα θυμάμαι όλα αυτά γιατί με έπαιρνες και τα ζούσα από κοντά. Και στον «984», και στις εκπομπές με τον Γιώργο Παπαδάκη στην ΕΡΤ, και τα «Κυριακάτικα» και στον «SKY 100,4» που ξύπναγες απ'τα χαράματα.

Και μετά στη νέα -τότε- εποχή της τηλεόρασης, ήσουν πάλι εκεί αθεόφοβε! Από τις αρχές του 1989, από τα «μπετά» του MEGA και την πρώτη μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Εκεί ήσουν και στην αρχή της συνδρομητικής τηλεόρασης, με το FILMNET, αλλά και της ψηφιακής, στην -ατυχή όπως αποδείχθηκε αλλά πολύ φιλόδοξη- προσπάθεια του «SEVEN» και του ανεκδιήγητου Μπατατούδη. Είχες ήδη σχεδιάσει τον Φάκελο Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, ενώ μετά ήρθε και το 2004. Τότε είχε ήδη μπει η πολιτική και φυσικά η συγραφή βιβλίων στη ζωή σου.

Στη Βουλή

Δημήτρης, Αλίκη, Λάμπρος

Με τον Μάνο Χατζιδάκι στον «Μαγεμένο αυλό»

Σταματώ, το «αφιέρωμα». Απλά, μαζί με το «καλή επιτυχία», είπα να θυμίσω σε μερικούς που ίσως να μην γνωρίζουν, μερικά πράγματα για έναν δημοσιογράφο που δεν εγκαταλείπει. Που δεν κάθεται ήσυχος, κι ας έχει ζήσει εμπειρίες για 10 ζωές. Που γνώρισε σπάνιους ανθρώπους της Ελλάδας, μεγάλωσε μαζί τους, έζησε από κοντά πολιτικές -και όχι μόνο- εξελίξεις. Που σπούδασε, μορφώθηκε, πήρε βραβεία, έγραψε στίχους, μουσική. Που δούλεψε σα το σκυλί, έβγαλε πολλά χρήματα με την αξία του, χωρίς να διαφθαρεί και τα έδωσε όλα για την οικογένειά του. Που παραμένει ένα μικρό παιδί.

Καλή επιτυχία πατέρα. Και ας με είχες κλείσει τότε στη σακούλα, σαν χριστουγεννιάτικο τσουρέκι!

Όλα τα άρθρα