1000 μίλια γεύσεις… στη Σιγκαπούρη

Ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει το ταξίδι του στη Σιγκαπούρη σήμερα στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Βαγγέλης και αυτή την εβδομάδα δοκιμάζει τοπικές γεύσεις, συναντά σεφ και ανθρώπους της γαστρονομίας, μπαίνει σε κουζίνες και μοιράζεται με τους τηλεθεατές μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Το ταξίδι αυτή την εβδομάδα ξεκινά από το Tian Tian Chicken Rice, όπου σερβίρουν το πιο γνωστό πιάτο των Κινέζων μεταναστών της Σιγκαπούρης. Στην γειτονική China Town επισκέπτεται το Yam Cha για να δοκιμάσει τα πιο διάσημα και νόστιμα dim sum, τα τυπικά μικρά ορεκτικά της κινέζικης κουζίνας.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης συναντά έναν από τους πιο ανερχόμενους σεφ της πόλης, τον Ken Zheng στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο που είναι χτισμένο στην αποβάθρα Clifford Pier και δοκιμάζει μεταξύ των άλλων και το πιάτο που μαγείρευε ο παππούς και ο πατέρας του στο ίδιο ακριβώς σημείο εδώ και 70 χρόνια.

Το ταξίδι συνεχίζεται σε ένα μοναδικό χώρο που συνδυάζει γεύσεις και τέχνη: το 2amdessertbar. Εκεί συναντά την Janice Wong που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ζαχαροπλάστης της Ασίας για το 2013 και το 2014. Η Janice είναι ζωγράφος, και οι γλυκές δημιουργίες της είναι έργα τέχνης.

Σειρά έχει το Tea Chapter όπου παρακολουθούμε την παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού και μαθαίνουμε τον αυθεντικό τρόπο σερβιρίσματος.
Επόμενη στάση το SAM. Το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Σιγκαπούρης κρύβει εκπλήξεις και φιλοξενεί ένα μοναδικό εστιατόριο που σερβίρει «τροφή για σκέψη».

Το ταξίδι τελειώνει με μία βόλτα στο μεγαλύτερο υπαίθριο μπάρμπεκιου πάρτι της πόλης, δίπλα σε μία παραλία με τα πιο νόστιμα ψητά κρεατικά και θαλασσινά.