The Voice: Εσύ σε ποιον coach θα έλεγες «Σε θέλω»;

Voice

Λίγες σκέψεις για τον Σάκη Ρουβά, την Έλενα Παπαρίζου, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Κωστή Μαραβέγια και το The Voice.

[dfp_ads id=236982]

Το The Voice βρίσκεται ήδη 3 εβδομάδες στον αέρα του ΣΚΑΪ με 4 τραγουδιστές να δοκιμάζονται τηλεοπτικά για πρώτη φορά στο ρόλο των coaches και δεκάδες διαγωνιζόμενους να επιχειρούν να μας δείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι. Πριν το talent show περάσει στις επόμενες πιο κρίσιμες φάσεις του και τα live μοιραζόμαστε μερικές σκέψεις μας για τον Σάκη Ρουβά, την Έλενα Παπαρίζου, τον Πάνο Μουζουράκη και τον Κωστή Μαραβέγια που φέτος κάθισαν στις κόκκινες καρέκλες.

Σάκης Ρουβάς

Την περασμένη τηλεοπτική σεζόν έκανε την επιστροφή του στη μικρή οθόνη σε έναν ρόλο που είχε δοκιμαστεί και στο παρελθόν, εκείνον του παρουσιαστή και μάλιστα στο ίδιο προϊόν, το X Factor. Μπορεί όλοι οι δρόμοι να οδηγούσαν τη σκέψη αρκετών στο συμπέρασμα πως στο κομμάτι της παρουσίασης χρειάζεται δουλειά για να μπορέσει πρώτα και κύρια να νιώσει εκείνος πως είναι κάτι που ο ίδιος οδηγεί. Να αντιληφθεί τους χρόνους, το ρυθμό ομιλίας που πρέπει να έχει για να μεταδίδει σωστά μια πληροφορία, ή για να μην κουράζει με επαναλήψεις.

Όμως τώρα, που βρίσκεται σε μια διαφορετική θέση, εκείνης του coach του The Voice είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως ο Σάκης Ρουβάς χρειάζεται αρκετές ώρες ακόμα στο κομμάτι της παρουσίασης, απλά και μόνο συγκρινόμενος με τον εαυτό του. Από την κόκκινη καρέκλα, ο Σάκης είναι …ο Σάκης: λαμπερός, προσηλωμένος και συγκροτημένος, έχοντας το θάρρος τη γνώμης του, το οποίο εκφράζει όσο πιο πιστά στην αλήθεια του επιτρέπει η ευγενική του φύση. Με άλλα λόγια η καλύτερη τηλεοπτική του εκδοχή και μια εμπειρία σε εργατοώρες μπροστά στο γυαλί που ίσως να του βγει σε καλό όταν επιστρέψει στο X Factor.

Έλενα Παπαρίζου

Αν έπρεπε να θεωρήσω ως «έκπληξη» μία από τις τέσσερις προσωπικότητες που coach – αρουν φέτος στο talent show, θα ήταν σίγουρα η Έλενα Παπαρίζου. Είναι παράξενο, πως μία γυναίκα που έχει περάσει όλη την ενήλικη ζωή της στο προσκήνιο με τη δουλειά της, αποκαλύπτει μέσα από έναν νέο ρόλο κι άλλες τις πτυχές, λιγότερο γνώριμες, ή άγνωστες και σου δείχνει που εσύ έχεις κάνει λάθος στην κρίση σου.

Η Έλενα Παπαρίζου μπορεί να έχει μεγαλώσει στην Σουηδία, αλλά βάζει τα γυαλιά σε πολλούς μέσα από την ολοκληρωμένη σκέψη και τα επιχειρήματα της. Δεν είναι τυχαίο που είναι δύσκολο να την ανταγωνίζονται οι υπόλοιποι τρεις coaches όταν αποφασίζει να γυρίσει την καρέκλα της. Αλλά δεν είναι και άδικο θα πει κανείς, γιατί όλο αυτό που περιέγραψα πριν, δημιουργεί ένα πλαίσιο σιγουριάς για το διαγωνιζόμενο. Η μαγκιά είναι πως μέσα σε αυτό που μοιάζει πολύ αυστηρό, μπορεί με ευκολία να σηκωθεί το επόμενο δευτερόλεπτο να χορέψει Ικαριώτικο ή να πάρει αγκαλιά έναν παίκτη. Στο κάτω κάτω είναι showwoman.

Πάνος Μουζουράκης

Μπορεί με τα λόγια του να σε πάει μέσα από δρόμους που σε κάνουν να αναρωτιέσαι «Τώρα εγώ πως βρέθηκα εδώ;», αλλά κατά τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει, θα σε βγάλει στον προορισμό σου. Αυτή η μαγική ανασύνθεση των πραγμάτων την ώρα που μονολογείς «πάει,τώρα το διέλυσε» είναι σαν να βάζεις καρυκεύματα στο φαΐ σου και ξάφνου εκείνο νοστιμίζει.

Ο Πάνος Μουζουράκης μπορεί να γίνει drama queen ως προσωρινά τυφλός coach πίσω από τα μαύρα του γυαλιά, να λέει …αντιτηλεοπτικά ανέκδοτα και να έχει, κακά τα ψέματα,  την πιο γρήγορη ατάκα – αυτό και ανεξάρτητα από το The Voice – και όχι μονό τα του τα συγχωρείς, αλλά και να το απολαμβάνεις. Όλα εκτός, από εκείνη την κακή συνήθεια να γυρνά την καρέκλα του και τελικά να μην δείχνει και τόσο ενθουσιασμένος, σχεδόν παρατώντας τον διαγωνιζόμενο που υποτίθεται διεκδικεί.

Κωστής Μαραβέγιας

Το πρόσωπο που πήρε το μεγαλύτερο ρίσκο αναλαμβάνοντας την καρέκλα του coach. Ο πιο άμαθος τηλεοπτικά – κι ας έχει για προϋπηρεσία του μια μουσική εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ – και πικρά μαθημένος από την ταχύτητα με την οποία κάτι όμορφο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι άσχημο.

Ο Κωστής Μαραβέγιας υποστηρίζει με κάθε του κύτταρο το ρομαντισμό και την κοσμοθεωρία που αποπνέει και η μουσική του και καθώς περνούν τα επεισόδια των blind auditions αποβάλει την αρχική του συστολή για το νέο του ρόλο, ίσως και για την υπερέκθεση που μπορεί να έχει. Μετριάζοντας και ορισμένες φλύαρες στιγμές του, έχω την ελπίδα πως στα live θα μας δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει, όπως το κάνει χρόνια τώρα στις μουσικές σκηνές.

Εν ολίγοις…

Είναι δύσκολο για έναν τηλεθεατή να διαλέξει – ξεχωρίσει ένα coach καθώς μιλάμε για τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, με άποψη την οποία έχουν την ικανότητα να εκφράζουν, με χιούμορ, ατάκα και το σημαντικό είναι πως παρά τη διαφορετικότητα τους, λειτουργούν ως μία ομάδα που βρίσκεται εκεί για έναν σκοπό. Κάπως έτσι αποκτά και λογική το να «χαρίσεις» ένα παίκτη σε κάποιον coach που όντως μπορεί να τον βοηθήσει περισσότερο.

Αυτή την πολυσύνθετη παρέα, πολλοί φαίνεται να έχουν επιλέξει να βάλουν στα βράδια τους, πατώντας το κουμπί της τηλεόρασης τους, ακόμα και αν μέχρι πρότινος ο ΣΚΑΪ δεν ήταν στις επιλογές τους για την prime time. Μια ούτως ή άλλως νίκη για το κανάλι, που μπορεί στα live να την εξελίξουν με λίγη προπόνηση, αρκεί και ο Γιώργος Καπουτζίδης να είναι έτοιμος να αναλάβει το δικό του ρόλο. Εξάλλου το τηλεοπτικό παιχνίδι παίζεται στις ομαδικές δουλειές.