Το ξέσπασμα της δημοσιογράφου του ALPHA που …προσπάθησε να περάσει όπλο στην Ευελπίδων! Στο ZAPPIT διαβάσατε την αλήθεια, δείτε τι αναφέρει…

Δικαιολογημένο ξέσπασμα της Βάνας Πρέντζα για...

To θέμα βασικά δεν είναι τόσο να…ευλογήσουμε τα γένια μας! Την ώρα, όμως, που όλα σχεδόν τα sites και τα blogs φιλοξενούσαν την είδηση για την Βάνα Πρέντζα, αναφέροντας ότι συνελήφθη, προσπαθώντας να περάσει όπλο στην Ευελπίδων, το ZAPPIT σιωπούσε, προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια. Μόνο αργά το βράδυ, περάσαμε την είδηση με επιφύλαξη, η οποία ,όμως, μετά από λίγες ώρες, διορθώθηκε όταν έλαμψε η αλήθεια.

Και πάλι κάναμε ένα λάθος, αλλά δεν προσπαθήσαμε να σπιλώσουμε και να καταστρέψουμε μια συνάδελφο. Δεν ήταν όπλο, ήταν σακίδιο και η ρεπόρτερ είχε αφεθεί ελεύθερη, δεν κρατείτο προκειμένου να δικαστεί. Δεκάδες blogs, ανώνυμα έβριζαν αισχρά την ρεπόρτερ αλλά και τον διευθυντή ειδήσεων του ALPHA, Βασίλη Παπαδρόσο για την…έμπνευση του ρεπορτάζ. Εύκολα θύματα, στη βορά των παντογνωστών…!

Πόσο δύσκολο, όμως, είναι να κάνει κάποιος ρεπορτάζ και να σηκώσει ένα τηλέφωνο για να μάθει την αλήθεια ; Αυτό αναφέρει και η Βάνα Πρέντζα, την οποία δεν γνωρίζω προσωπικώς, θαύμασα, όμως, αυτά που γράφει. Είναι μέσα από την ψυχή της και αντικατοπτρίζουν στο 100% την πραγματικότητα στην νεοελληνική -κυρίως διαδικτυακή- δημοσιογραφία του αρπακόλλα…

Δείτε, λοιπόν, ποιά ήταν η αλήθεια…

Σε όλα υπάρχει ένα όριο. Εδώ και 3 μέρες «συνάδελφοι» «δημοσιογράφοι» στο διαδίκτυο , σε εφημερίδες και ραδιόφωνα με διασύρουν , με συκοφαντούν και με διαπομπεύουν προκαλώντας ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη στην προσωπικότητά μου , ως μητέρα ενός ανήλικου παιδιού αλλά και ως επαγγελματία με 20χρονη «λευκή» θητεία στη δημοσιογραφία. ΄Εγραψαν και δυστυχώς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να γράφουν ΨΕΥΔΩΣ ότι με συνέλαβαν να περνάω όπλο στα δικαστήρια , ενώ μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμη κρατούμαι μέχρι να δικαστώ .
ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ . Ουδέποτε με συνέλαβαν , ούτε εμένα ούτε τους συνεργάτες μου . Ουδέποτε βρήκαν ΟΠΛΟ πάνω μας γιατί πολύ απλά , ποτέ δεν είχαμε.

Κάναμε απλώς ρεπορτάζ στον τόπο του τραγικού συμβάντος . Θεώρησαν ύποπτη την παραμονή μας κοντά στην περίφραξη των δικαστηρίων και μας προσήγαγαν . Από τον έλεγχο διαπιστώθη ότι τίποτε αξιόποινο δεν συνέτρεχε . Οσο απλό και αν ακούγεται σε όσους θέλησαν να βρουν αφορμή για να «ξεράσουν» τη δημοσιογραφική τους μανία χωρίς καν να διασταυρώσουν την είδηση , αυτή είναι η πραγματικότητα. Ένα απλό τηλεφώνημα στο Α.Τ. Κυψέλης θα τους έλυνε κάθε απορία για το ΤΙ , ΠΟΙΟΣ ,ΠΟΥ ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ . Προχειρότητα ; Ευκολία ; Το ΄γραψε αυτός , οπότε ισχύει να το γράψω και εγώ ;

Προφανώς η συντήρηση του ψέμματος «συνάδελφοι» , να «πουλάει» περισσότερο.
Σε μια εποχή που εκπίπτουν οι αξίες , η δεοντολογία και η αντικειμενικότητα της είδησης πάει περίπατο . Ανώνυμοι και Επώνυμοι «δημοσιογράφοι» με «σταύρωσαν»

Ακόμη και με υβριστικούς και απαξιωτικούς για την προσωπικότητα μου χαρακτηρισμούς . Χωρίς να ελέγξουν την πληροφορία που κάποιος τους «πέρασε» , με επιτυχία βέβαια καθώς είχε το σκοπό του, τη δημοσίευσαν πλήττοντας εμένα αλλά και το τηλεοπτικό σταθμό που εργάζομαι . Πώς να παλέψει κανείς το αδηφάγο τέρας των ανώνυμων BLOGS ; Εύκολα αποκαθηλώνεις συνειδήσεις πίσω από τη μαύρη κουρτίνα . Θράσος , ψέμα , ανεντιμότητα και δειλία βρίσκουν καταφύγιο στην ανωνυμία .

Ποιο το όφελος; Ας αναλογιστεί κανείς ! Οσο για τους επώνυμους , έγκριτους «συναδέλφους» που δεν μπήκαν καν στον κόπο να με ρωτήσουν πριν με βιαιοπραγήσουν δεοντολογικά εις βάρος μου , δεν έχω να πω τίποτε. Τους αφήνω στη συνείδησή τους .

BANA ΠΡΕΝΤΖΑ 

Όλα τα άρθρα…