Το έχουν σκεφτεί πριν από εμάς…

 

UNLIKE…

Ξαναδιάβασα πολλές φορές από σχεδόν όλα τα σάιτ, εφημερίδες, «τηλεκριτικούς» κλπ, για την περιβόητη «γκάφα» του ΑΝΤ1 με το «Ελεύθερος και ωραίος», που το τοποθέτησε απέναντι από τους «Βασιλιάδες». Είχε γίνει θέμα επίσης πολλές φορές η αναβολή του «Chart Show» απέναντι από το «Dancing on Ice». Ο ALPHA, μάλιστα, κάποτε είχε αλλάξει και την ημέρα προβολής του πρώτου GREEK IDOL, επειδή τις Παρασκευές είχε το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Αν σκεφτούμε λίγο ακόμα, θα βρούμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε και το φετινό αποκορύφωμα με το «Όσο έχω φωνή» της Άννας Βίσση που οι επιτελείς του καναλιού της Κάντζας το ξέσκισαν. Με την κακή έννοια.

Το θέμα , όμως, είναι το εξής. Λέτε να ξέρουμε καλύτερα από αυτούς ; Ή ακόμα και αν ξέρουμε, λέτε αυτοί οι έμπειροι άνθρωποι να μην έχουν κάνει τις ίδιες -εύκολες- σκέψεις που κάνουμε εμείς, όταν γράφουμε «μα καλά γιατί χαντακώνει το «Ελεύθερος κι ωραίος» απέναντι από τους «Βασιλιάδες’ ; Λέτε να μην γνωρίζει π.χ. ο Γιάννης Λάτσιος αν είναι σωστό ή λάθος. Αν είναι εύκολη ή δύσκολη αυτή η «μάχη» ; Προφανώς και το γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα. Μερικές φορές, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Μήπως είχε κανείς από τους «τηλεκριτικούς» να προτείνει κάτι καλό στον ΑΝΤ1 να βάλει απέναντι από το ‘Νησί» ; Ή από το Λαζόπουλο ; Ή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ; Το ζητούμενο δεν είναι πάντα να κερδίσεις, αλλά εκεί που δεν μπορείς να κερδίσεις, να είσαι ανταγωνιστικός.

Το ΜΕΓΚΑ προωθεί καλύτερα τα προϊόντα του. Αυτή είναι μια αλήθεια που πλανάται σαν…αστικός μύθος πλέον. Ναι τα προωθεί πολύ καλά είναι η αλήθεια. Ειδικά στα σήριαλ φέτος έχει κατατροπώσει τον ανταγωνισμό και είναι πολύ μπροστά. Δείτε, όμως, πόσα εκατομμύρια ξόδεψε. Δεν πρέπει να «σκιστεί» για να πιάσουν τόπο ; Ο ΑΝΤ1 έδωσε τα πολλά λεφτά στο «DANCING ON ICE» και όλες οι εκπομπές μιλούν για αυτό. Άρα το πάει καλά το θέμα.

Στα σήριαλ, έχει ένα…θεματάκι με το πρόμο είναι η αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που ο κόσμος έχει πια το ΜΕΓΚΑ στο μυαλό του ως το κανάλι με τα καλά σήριαλ -όπως ήταν κάποτε το κανάλι της ενημέρωσης-, το έργο των επιτελών του ΑΝΤ1 (διεύθυνση επικοινωνίας κλπ) είναι πιο δύσκολο, όταν και οι άλλες εκπομπές του καναλιού, π.χ. «Πρωινό» δεν πάνε -τόσο- καλά.

Μία εμφάνιση στο Λιάγκα, δίνει χαλαρά 50% και αναπαραγωγή από 10 εκπομπές και 30 σάιτ. Συζητιέται, αναπαράγεται, έχει μεγάλο «αντίκτυπο», πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του ΑΝΤ1. Και για αυτό δεν φταίει ο Φερεντίνος με τη Σίσυ, αυτό είναι δεδομένο.

Ο ΑΝΤ1 -μην ξεχνάμε- έχει το «ΟΛΑ», το «Ράδιο αρβύλα», τον Παπαδάκη, τα ποδόσφαιρα, έχει το πολύ ανεβασμένο δελτίο ειδήσεων, τα shows, τις 'χρυσές» επαναλήψεις των σήριαλ και πολλά άλλα. Αν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά για να σπρώξει τα σήριάλ του παραπάνω ; Ίσως ναι, ίσως όχι. Αυτό το ξέρουν καλά στο Μαρούσι. Σίγουρα καλύτερα από εμένα, εσένα που το διαβάζεις (εκτός αν είσαι ο Γιάννης Λάτσιος, ο Πέτρος Μπούτος, ο Κρίστοφ Μάινους ή ο Τζώνι Καλημέρης) και από όλους τους εύκολους επικριτικούς «τηλεκριτικούς». Ειδικά, αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην τι βι και το παίζουν φωτεινοί παντογνώστες!

LIKE

Μου άρεσε πολύ το «Laugh attack»! Και η ιδέα της εκπομπής, να αξιοποιηθεί ένα πολύ καλό υλικό βιβλιοθήκης του ΑΝΤ1, το οποιό όλοι ψιλοχαζεύουμε στο youtube. Γιατί να παίρνει τα κλικς το διαδίκτυο και όχι ο ΑΝΤ1 τις πολύτιμες μονάδες τηλεθέασης ; Καλό timing , καλό σκηνικό, άνετοι παρουσιαστές (αν και θα μπορούσαν να έχουν κάποιο γραμμένο «μπούσουλα» και να μην ψάχνουν την έξυπνη ατάκα την ώρα του γυρίσματος). Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης είναι πλέον έμπειρος, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπομπές και ξέρει τι να κάνει. Η Δούκισα, επίσης, με το «LIFESTYLE» και όλα όσα έχει κάνει, μπορεί να αξιοποιηθεί εξαιρετικά. Για την ομορφιά της, είναι κουραστικό να μιλάμε πλεόν! Ίσως και να μην της χρειάζεται άλλο… Πολύ καλές επιλογές από το κανάλι!

Όλα τα άρθρα