Τι γεύση μας άφησε το DWTS 4;

Ας αφήσουμε τις κατινιές και τις τηλεοπτικές ίντριγκες και ας δούμε την ουσία...

Μετά από 3μισι μήνες ή τηλεοπτικά 15 live, φτάσαμε στον τελικό του DWTS. Να αρχίσω λοιπόν με τα βαρετά για κάποιους συγχαρητήρια προς όλους τους διαγωνιζομένους, γιατί πραγματικά χρειάζεται τόλμη και θάρρος να πάρει κάποιος την απόφαση να εκτεθεί σε χιλιάδες κόσμο, κινδυνεύοντας να ρεζιλευτεί, κοινώς να γίνει ρόμπα λόγω ατσαλοσύνης ή απροόπτου πάνω στο παρκέ. Το αναφέρω γιατί εγώ, μη μπορώντας να πάω το ένα πόδι δεξιά και το άλλο αριστερά- για frame ούτε λόγος-, πραγματικά σέβομαι και εκτιμώ αυτή τους τη προσπάθεια.

Όσον αφορά τους 14 συμμετέχοντες… γνωρίσαμε 14 διαφορετικές προσωπικότητες Κάποιοι ήταν βαρετοί, κάποιοι είχαν μαγκιά, άλλοι ατάκα και κάποιοι από αυτούς καθώς μάθαμε από τα πρώτα κιόλας live, είχαν ήδη επαφή με το «άθλημα» ως μαθητές ή ως καθηγητές χορού. Άδικο η όχι η ζωή συνεχίζεται πόσο μάλλον το show.

Κριτική επιτροπή… Ο αγαπητός κ. Κωστάλας, με τη θετική του ενέργεια, με τις μαντινάδες του, αλλά και με τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο, έδωσε κύρος στο σόου, χαρίζοντας μας και την γνώριμη μαγευτική φωνή του.

Η κ. Δανδουλάκη, έχοντας σα γνώμονα τη θεατρικότητα και την έκφραση των συμμετεχόντων, μας χάρισε απίστευτες ρομαντικές κριτικές και δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτανε σε παραλήρημα με την απόδοση των αστέρων.

Η Γκαλένα, κλασσική αξία και μετρ των ball room χορούς… Με τα όχι και τόσο καλά ελληνικά της άφησε τη δική της πινελιά και δεν ήταν λίγες οι φορές που το «παιχνίδι» ανάμεσα στην ίδια και τον Γιάννη Λάτσιο βασίστηκε πάνω σε αυτό.

Όσο για τον κ. Λάτσιο, κόντρα στους υπόλοιπους κριτές και από θέση ισχύως λόγω της ιδιότητάς του στο σταθμό, εύστροφος και ευφυής, βγάζει πάντα την ατάκα που χρειάζεται, ένα πιπεράτο σχόλιο που πάντα σώζει τη κατάσταση από πιθανή αμηχανία της παρουσιάστριας, των κριτών ή από «κοιλιά» λόγω της τετράωρης διάρκειάς του σόου.

Φυσικά τα σχόλια ήταν επαναλαμβανόμενα σε όλα τα live και πάνω – κάτω γνωρίζαμε τι θα πουν και κυρίως πως θα εκφραστούν οι κριτές. Αλλά και αυτοί τι να κάνουν? 15 live ήταν αυτά! επί τόσους χορευτές και με ήδη 3 κύκλους του συγκεκριμένου σόου, στέρεψαν οι άνθρωποι από ατάκα..

Η παρουσιάστρια του Dancing, Δούκισσα Νομικού, θεωρώ ότι έκανε ότι της ζητήθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακουστήκαν πολλά και γραφτήκαν ακόμα περισσότερα, αλλά η αλήθεια είναι πως η Δούκισσα είναι νέα και ωραία -κούκλα για την ακρίβεια- και πάνω από όλα εργατική. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να μας αποδείξει ότι άξιζε αυτή την ευκαιρία.

Νομίζω, ότι επαγγελματικά είναι η χρονιά της, αν σκεφτεί κανείς ότι εκτός από οικοδέσποινα του σόου, κρατάει και τη θέση της δίπλα στο Θέμο και τον Περρή, συμμετέχει σε κινηματογραφική δουλειά του κ. Παναγιωτόπουλου και κρατάει το ρόλο της ωραίας Ελένης στο Τρωικό Πόλεμο που κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή!

Ησαΐας Ματιάμπα.. Από την αρχή του σόου έβγαλε τον χαρακτήρα του cool χαλαρού τύπου που παρά τα κάποια παραπανίσια κιλά …ο άνθρωπος το «κουνούσε» και είχε ρυθμό. Σε συνδυασμό με τη ντάμα του Μαρία Αντιμισάρη που μετά από τέσσερις κύκλους DWTS ανακηρύσσεται βασίλισσα των λιφτ, έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι ήσυχα και αθόρυβα αφού κάνεις δε τους θεώρησε φαβορί.

Δίκαιο βρίσκω το αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Κατερίνα Στικούδη υστερούσε κάπου. Καλό κορίτσι και εργατική, μεθοδική και αυτή το άξιζε εξίσου, αν και προσωπική άποψη, η Ντορέττα ήταν η κορυφαία νικήτρια και από τα 4 Dancing. Στο green room τα πήγε μια χαρά.

Last but not least, η παραγωγή. Χωρίς αυτή το project δε θα υπήρχε. Εκατοντάδες άνθρωποι πίσω από τις κάμερες, που με πολλές ώρες δουλειάς φρόντιζαν μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια. Όσοι δεν έχουν δουλέψει τηλεόραση, το θεωρούν απλό πράγμα. Δεν είναι…

Επίσης, καλό θα ήταν όλοι εμείς που έμμεσα ή άμεσα απασχολούμαστε στην ή από την τηλεόραση να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον ΑΝΤ1, γιατί χάρη στο Dancing, οι ίδιοι ή κάποιοι συνάδελφοι είχαν δουλειά. Όσο για το zappIT τα θέματα που αναδημοσιεύαμε και σχολιάζαμε όλες αυτές τις εβδομάδες, μας έδωσαν τα πολυπόθητα κλικς που στον ιντερνετικό κόσμο μας έκαναν ακόμα δυνατότερους.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαρίζομαι.. Το αντίθετο! Αλλά σε μια τηλεόραση κρίσης, είναι καλό να γίνονται δουλειές. Άλλες καλές, άλλες κακές, πολλές και άθλιες. Το Dancing θεωρώ πως σεβάστηκε το κοινό του. Όσο για τα νούμερα λίγο πάνω λίγο κάτω δεν έχει σημασία. Τα έβγαλε τα λεφτά του.

Άντε και του χρόνου

Παυλίνα Ντάσιου