Τελετή Έναρξης: Αυτά έχουν…αυτά έδειξαν!

 

Μία τελετή, απλά…αγγλική. Με τον Μίστερ Μπην, το Χάρυ Πότερ, τη βασίλισσα, τον Τζέιμς Μπόντ, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και το Μίνι Κούπερ και ολίγον από Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Και βίντεο, ΠΟΛΥ βίντεο. Αχρείαστα πολύ βίντεο! Αυτά έχουν ρε παιδιά, οι Άγγλοι, τι περιμένατε να δείτε ; Τα κλεμμένα Μάρμαρα, τη ζωφόρο ή κάμια σαρκοφάγο ; Τουλάχιστον απέδειξαν, ότι όλα αυτά τα κλεψιμέικα που μάζεψαν από τα ερείπια του κόσμου, ΔΕΝ τους ανήκουν. Πολύ απλά γιατι δεν τους αντιπροσωπεύουν, δεν έχουν κάτι από «Αγγλία», δεν είναι στο DNA τους. Και ευτυχώς, δηλαδή.

Κρίμα για το Λονδίνο, που 8 χρόνια νωρίτερα, η Αθήνα έβαλε τα δυνατά της και θάμπωσε όλο τον κόσμο. Κρίμα που 4 χρόνια νωρίτερα, οι Αγώνες πήγαν σε ακόμα μια χώρα με πλούσια και μακραίωνη ιστορία. Μετά από Ελλάδα και Κίνα, πείτε μου εσείς, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ; To Braveheart και αυτό με το ζόρι, μιας και αυτό ήταν σκωτσέζικο.

Η Ιστορία και η αναδρομή, πάντα συγκινεί. Όταν, λοιπόν, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους διοργανώνει μια χώρα, χωρίς ιδιαίτερα…ενθύμια, καλό θα είναι να έχει ένα εύρημα ή κάτι τελωσπάντων, προκειμένου να καλύπτει αυτό το κενό. Δεν είναι κακό να μην είσαι Ελλάδα, Αίγυπτος, Κίνα, ίσα ίσα σε ό,τι αφορά στο εθνικό σύστημα υγείας, είναι καλό! Αλλά όταν αναλαμβάνεις, αυτό το πολιτισμικό ραντεβού, τότε μην αφήνεις όλο το βάρος να πέσει στον…Ντέιβιντ Μπέκαμ. Είναι too much, ακόμα και για αυτόν.

Δεν ξέρω αν είναι λάθος να συγκρίνουμε τις δύο τελετές έναρξης. Εμείς το κάνουμε εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρουμε ότι είχαμε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Βάλαμε τον πήχυ πολύ ψηλά. Είναι δικό τους πρόβλημα που δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν. Ούτε να τον…ακουμπήσουν καν. Ούτε ο Ζακ Ρογκ κατάφερε να με εξοργίσει (για πάνω από 2 λεπτά) όταν είπε ότι «κατά ένα τρόπο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες γύρισαν σπίτι τους, μιας και το Λονδίνο είναι η μόνη πόλη που τους έχει διοργανώσει τρεις φορές».

Βρε τι μας λες, τρελογιατρέ ; Άντε πήγαινε σπιτάκι σου να ηρεμήσεις και τα ξαναλέμε στο Ρίο το 2016. Για να δούμε αν θα επαναλάβεις τις ίδιες μπούρδες και αν οι Άγγλοι τότε, θα έχουν ξεχρεώσει τις λίρες των Αγώνων του 2012.

Όλα τα άρθρα