Όλα για το …μουστάκι

Νωαίνα

Αρκεί μια στιγμή για να "καείς" πριν καν ανάψεις το φιτίλι...

Η καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της φετινής σεζόν, το X Factor, ρίχνει αυλαία σε λίγες μέρες. Μια προσπάθεια που στην αρχή κανείς μας δεν πίστεψε ότι θα φέρει σε πέρας με επιτυχία ο ΣΚΑΪ, λόγω απειρίας στο συγκεκριμένο είδος. Στην πορεία, ευτυχώς, διαψευστήκαμε. Το κανάλι του Φαλήρου πήγε τα talent shows ένα βήμα παραπέρα. Το X Factor πέταξε τον παλιό του εαυτό και ξαναγεννήθηκε με εξαιρετικές φωνές,  ανανεωμένη κριτική επιτροπή, μοναδικές εμφανίσεις επί σκηνής. Όλα κυλούσαν με λάμψη στο δρόμο προς τον τελικό και ξαφνικά…

Είναι η χρονιά του …μουστακιού;

Με μια αψυχολόγητη κίνηση ανωριμότητας και αλαζονείας, η Νωαίνα γύρισε και πρόσφερε τα οπίσθιά της στο τηλεοπτικό κοινό. Θόλωσε την εικόνα του X Factor, ξεχάσαμε ποιότητες, φωνές, εμφανίσεις, εφέ, κριτικές και βυθιστήκαμε στο …μουστάκι μιας trash τηλεόρασης που προσπαθούμε εδώ και χρόνια να αφήσουμε πίσω αλλά όλο και κάτι βάζουμε στη βαλίτσα που παίρνουμε μαζί. Σε μια στιγμή η ποιότητα κατρακύλησε στις σκάλες… Η 28χρονη άφησε στην άκρη τις θεωρίες και …τίμησε το μουστάκι της, πετώντας οπίσθια στα μούτρα των τηλεθεατών.

«Μη ρωτάς μαρή… Ευαγγελίτσα κι εσύ από δίπλα. Α μωρή, θα σου δείξω που είναι το μουστάκι μου!», αναφέρει η ίδια με περίσσια υπερηφάνεια για την πράξη της που κάποιοι έσπευσαν να επικροτήσουν κατηγορώντας τους υπόλοιπους για σεμνοτυφία. «Αυθορμητισμός» τόνισε η ανυποψίαστη Νωαίνα κι εμείς πρέπει να χειροκροτήσουμε την αυθόρμητη κίνησή της, που ενδεχομένως κατέστρεψε τα μελλοντικά της σχέδια για καριέρα στο τραγούδι.

Από κοντά και το έτερο πολυδιαφημιζόμενο αστέρι του show, Ίαν Στρατής, να κατεβάζει τα παντελόνια του σε ένδειξη συμπαράστασης. Να το χειροκροτήσουμε κι αυτό;

Δεν είναι θέμα σεμνοτυφίας, είναι θέμα παιδείας. Δεν είναι θέμα αυθορμητισμού, είναι θέμα συγκροτημένης σκέψης. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι θέμα αισθητικής.

Δυστυχώς, σε μια τηλεοπτική σεζόν που η επί σειρά ετών τραυματισμένη ελληνική τηλεόραση προσπάθησε να ανακάμψει, λίγο πριν το τέλος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί συνολικά ως η σεζόν του …μουστακιού.