Γιατί αντικαθιστούν τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ

Ποιος μπαίνει στη θέση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου;

Το χρονικό μιάς απόφασης που είχε ήδη ληφθεί…;

Ο χρόνος -υποστηρίζουν κάποιοι- άρχισε να μετράει αντίστροφα για τον κ. Χατζηγεωργίου από την 1η Αυγούστου, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ηλία Ηλιάδη -ο οποίος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου- η δημόσια τηλεόραση επέλεξε να μεταδώσει ποδηλασία! Το γεγονός αυτός είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, μέσα και έξω από την ΕΡΤ, δρομολογώντας την επερχόμενη αντικατάστασή του.

Θα μου επιτρέψετε, όμως να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το αν αυτή είναι η μοναδική αιτία της αλλαγής στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι ένας δημοσιογράφος που έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες και αποκλειστικότητες για λογαριασμό της ΕΡΤ, σε μεταδόσεις στίβου και μπάσκετ τα τελευταία 13 χρόνια, ενώ σημείο αναφοράς έχουν γίνει και οι περίφημες «ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ», εκπομπή που είχε δημιουργήσει πριν μερικά χρόνια. Δεν τον απομακρύνεις, επειδή έγινε αυτό το λάθος. Χοντρό για κάποιους, όχι τόσο «χοντρό» για κάποιους άλλους, ιδίαιτερα μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο δημοσιογράφος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Νίκος Σίμος, με απόφασή του, τοποθετεί στη θέση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τον Βαγγέλη Ιωάννου. Από τη στιγμή που είχε αποφασισθεί η απομάκρυνση του Χατζηγεωργίου, το ευχάριστο είναι -τουλάχιστον- ότι τη θέση του πήρε ένας άξιος συνάδελφος με εμπειρία και γνώσεις. 

Η ανακοίνωση

«Με απόφαση των επί κεφαλής του Δ. Σ. της ΕΡΤ, νέος προϊστάμενος της αθλητικής διεύθυνσης της ΕΡΤ είναι από σήμερα ο Βαγγέλης Ιωάννου, στη θέση του Δημήτρη Χαζηγεωργίου» .

Ο Βαγγέλης Ιωάννου είναι δημοσιογράφος με σημαντική διαδρομή στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τις σημαντικότερες διοργανώσεις του μπάσκετ σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνδέοντας την φωνή του με μεγάλες επιτυχίες των ελληνικών συλλόγων, όπως και της εθνικής ομάδας.

Το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όποιον κάθε φορά το διευθύνει. Δυσκολίες, ευθύνες, αλλά και κύρος. Σιδεροκέφαλος Βαγγέλη!

Όλα τα άρθρα…