Game of Thrones: 6 μεγάλα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Ποιοι πέθαναν; Ποιοι ζουν; SPOILER ALERT...

Άλλη μια σεζόν του Game of Thrones έφτασε στο τέλος του. Στο πιο αιματοβαμμένο φινάλε που έχουμε δει μέχρι σήμερα στη σειρά, υπάρχουν κάποια ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ!

1. Είναι στην πραγματικότητα νεκρός ο Jon Snow; 

Στην πλέον σοκαριστική σκηνή της σεζόν, βλέπουμε τον Jon Snow να μαχαιρώνεται άγρια από τα μέλη της Νυχτερινής Φρουράς που πιστεύουν ότι τους πρόδωσε με το να θυσιάσει ζωές προκειμένου να σώσει τους Άγριους. Οι φανατικοί της σειράς, θεωρούν ότι η Melisandre μπορεί να τον επαναφέρει στη ζωή. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί εδώ. 

2. Τι επιπτώσεις θα έχει ο θάνατος της Myrcella;


Ο Jon δεν ήταν ο μόνος που μας αποχαιρέτισε στο τελευταίο επεισόδιο. Η Myrcella Baratheon δέχτηκε το φιλί του θανάτου από την Ellaria Sand, και έπεσε νεκρή αιμορραγώντας στην αγκαλιά του πατέρα της. Ο Jamie δεν θα δυσκολευτεί να αποδώσει ευθύνες για το θάνατο της Myrcella. Η Ellaria είναι πιθανό να τιμωρηθεί από τον Doran Martell, ο οποίος θα θέλει να κρατήσει ειρήνη ανάμεσα στο Dorne και το King’s Landing. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι η Cersei θα τσαντιστεί πολύ… 

3. Δραπέτευσαν η Sansa και ο Theon;

Στην τελευταία σκηνή των δύο πρωταγωνιστών, τους βλέπουμε να πηδούν από τα τείχη του Winterfell κι ενώ ο Theon έχει σκοτώσει την Myranda. Το ύψος ήταν πολύ μεγάλο και εύκολα θα μπορούσαν να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν σοβαρά. Ένα σενάριο λέει ότι οι δυο χαρακτήρες σώθηκαν λόγω του ύψους του χιονιού και θα επιστρέψουν κανονικά στον 6ο κύκλο.
 
4. Τυφλώθηκε η Arya;

Η Arya παίρνει την εκδίκησή της από τον Meryn Trant, καρφώνοντας το μαχαίρι στα μάτια του πριν του κόψει τον λαιμό. Ο Απρόσωπος την τιμωρεί κλέβοντάς της την όραση. Είναι ολοφάνερο ότι η Arya Stark έχει ακόμα πολλά να μάθει στο Σπίτι του Μαύρου και του Άσπρου. Περιμένουμε να δούμε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης για το πώς θα γίνει «απρόσωπη», στην επόμενη σεζόν.

5. Κινδυνεύει σοβαρά η Dany;

Αφού την έσωσε ο Drogon, στη συνέχεια την προσγείωσε στην ερημιά, χιλιόμετρα μακριά από το Meereen. Με τον δράκο της εξαντλημένο, η ξανθιά ηρωίδα αναζητά τροφή και ξαφνικά βρίσκεται περικυκλωμένη από Dothrakis. Η Dany, για μια ακόμα φορά βρίσκεται στο έλεος αυτών των πολεμιστών και η αλήθεια είναι ότι δεν τους είδαμε να ενθουσιάζονται που συνάντησαν την παλιά Khaleesi.

6. Πώς θα πάρει η Cersei την εκδίκησή της;

Η Cersei Lannister είναι ένας …όμορφα απαίσιος χαρακτήρας, αλλά ακόμα και αυτή δεν άξιζε τέτοιο βασανισμό στο φινάλε της σεζόν. Οι συντελεστές της σειράς με μια άψογα καλοσκηνοθετημένη σκηνή, κατάφεραν να κάνουν τους τηλεθεατές να λυπηθούν έναν από τους πιο διαβολικούς χαρακτήρες του GOT.

Περπατώντας γυμνή στον …δρόμο της ντροπής, εξευτελίζεται και βασανίζεται από τους κατοίκους του King’s Landing μέχρι να φτάσει σε άθλια κατάσταση στο κάστρο. Μετά από αυτό, όλοι περιμένουν να δουν πώς θα εκφράσει την οργή της στον 6ο κύκλο της σειράς.

Για όλα αυτά τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη άνοιξη. Game of Thrones, μας λείπεις ήδη…

Γιώργος Σκρομπόλας